Menü Keresés

Isteni baconös szűzpecsenye

Gyors és finom recept, katt a részletkért!

A szűzpecsenye sokak kedvence. Nem véletlen, hiszen a sertés egyik legjobb minőségű részéről beszélünk, ami alacsony zsírtartalmával és egyedi textúrájával, könnyen leveszi az embert a lábáról. Elhoztunk nektek egy könnyű gyors receptet, amivel percek alatt isteni vacsorát varázsolhattok az asztalra.

Recept:

-Négy szűzpecsenye

-30-35 dkg vékonyra szeletelt bacon

-dijoni mustár

-frissen őrölt feketebors

-friss kakukkfűlevelek

-só

-fél deci száraz fehérbor

-3 evőkanál tejszín

-5 dkg vaj

-olaj

Vegeta Sertés fűszerkeverék

A szüzet lehártyázzuk, enyhén sózzuk, bedörzsöljük borssal és Vegeta Sertés fűszerkeverékkel, rászórjuk a kakukkfüvet, majd vékonyan bekenjük a mustárral. Ezt követően darabonként négy-öt szelet szalonnát felhasználva betekerjük, a baconcsíkokat pedig fogpiszkálóval rögzítjük.

Egy olyan serpenyőben, amelyet sütőben is lehet használni, felforrósítunk két evőkanál olajat, majd beledobjuk a vajat is. Ha a zsiradék forró, belefektetjük a szűzpecsenyéket és minden oldalukon nagy lángon körbesütjük őket.

Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük. Ha a hús elősütésével végeztünk, az edényt betoljuk az előmelegített sütőbe és kb. 15 percig sütjük. A sütési idő vége előtt pár perccel a hús levébe öntjük a bort meg a tejszínt, és így kerül végül a helyére az utolsó két alapanyag is. Akkor van kész, ha a sült tapintásra már kemény, de azért enyhe nyomásnál van még benne egy kis rugalmasság.

A sültet ezután a sütőből kivesszük, deszkán tíz percet pihentetjük, a fogpiszkálókat eltávolítjuk, majd petrezselymes sült krumplival és salátával tálaljuk. A tepsiből megmaradt szafttal ízlés szerint felönthetjük a tányéron lévő szeleteket.

Ossza meg a barátaival