Menü Keresés

Szendvics receptek

Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ, KÁCIÓ... Jön a nyár, az iskolából már csak 6 nap van hátra. Az alábbi szendvics receptekkel biztosan jobban telik majd az utolsó hét ;)

Az jövő hétre 5 különböző szendvicset ajánlunk :) Az első egy egyszerű csirkés szendvics:

Hozzávalók:

-          4 db zsemle

-          40 dkg csirkemell filé

-          kevés olaj

-          só, ízlés szerint

-          1 db, közepes kígyóuborka

-          1 db, közepes kápia paprika

-          10 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

A csirkemellet 1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk és serpenyőben megsütjük.

A zsemléket kettévágjuk, egyik oldalukra cheddar sajtlapokat teszünk, és száraz, de felmelegített, tapadásmentes serpenyőbe nyomjuk a sajtos felével, hogy a rásüljön a zsemlére.

A sült sajt tetejét megpakoljuk a zöldségekkel, majd a húscsíkokkal végül rátesszük a zsömle másik felét.

Tonhalas tortilla

Hozzávalók:

-          4 db, nagyobb tortilla lap

-          10 dkg natur krémsajt

-          1 ek majonéz

-          200 g tonhalkonzerv

-          20 dkg szeletelt sonka

-          őrölt bors, ízlés szerint

-          20 dkg rukkola

-          2 db paradicsom

Elkészítés: 

A tonhalról leöntjük az olajat. Összekeverjük a sajttal, majonézzel és borssal. Megkenjük a tortilla lapokat ezzel a krémmel.

Mindegyiket befedjük 5-5 szelet sonkával, majd a közepére vékonyan szeletelt paradicsomkarikákat és egy marék salátát teszük.

Feltekerjük, félbevágjuk, kész!

Marhahúsos szendvics

Hozzávalók:

-          3 db bagette

-          25 dkg marhabélszín

-          3 teáskanál mustár

-         só és őrölt fekete bors ízlés szerint

-          1 ek oliva olaj

-          1 ek vaj

-          150 g jégsaláta

-          5 dkg sajt

-          2 db paradicsom

Elkészítés: 

A húst egyenlő méretű, kisebb csíkokra vágjuk és összekeverjük a mustárral. Ha van idő, akkor betehetjük pihenni a hűtőbe, akár egy éjszakára is, de ha nincs, az sem baj

Felmelegített serpenyőben összeolvasztjuk a vajat és az olajat, beledobjuk a húscsíkokat és nagy lángon pár perc alatt megpirítjuk. A tűzről lehúzva sóval és borssal ízesítjük.

A félbe vágott bagett egyik féle pakoljuk az összetevőket: a salátát, majd a sajtot és végül a húst. A bagett másik felével betakarjuk.

Sülthúsos szendvics

Hozzávalók:

-          4 db hamburger zsemle

-          2 db sült csirkecomb

-          2 ek olivaolaj

-          1 gerezd fokhagyma

-         só és őrölt bors ízlés szerint

-          1 ek ecetes torma

-          0,5 db zöld alma

-          30 g jégsaláta

-          5 dkg sajt

-          4 db, közepes csemegeuborka

Elkészítés: 

A majonézt öntsük egy tálba, adjuk hozzá az ecetes tormát, egy kevés frissen őrölt borsot, majd keverjük össze. Két evőkanállal tegyünk félre a szószból, és a maradékhoz adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott zöldalmát.

A csirkecombról fejtsük le a húst, majd vágjuk apró csíkokra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, pirítsuk néhány percig, majd tegyük bele a fokhagymát és egy kis borsot, majd egy gyors keverés után és adjuk hozzá a csirkét és az egészet melegítsük össze. Öntsük rá a majonézes szószt, forgassuk össze, és kóstoljuk meg. Ha szükséges, sózzuk-borsozzuk, majd tegyük félre.

A hamburgerzsemléket vágjuk félbe, és száraz serpenyőben pirítsuk meg a vágott oldalait. A zsemle aljára kenjünk egy keveset a félretett szószból, pakoljunk rá egy adag salátát, majd a szaftos húst, végül pedig a vékonyan felcsíkozott uborkát és tegyük rá a zsemle tetejét.

Csirkemelles bagett

Hozzávalók:

-          4 db bagett/p>

-          45 dkg csirkemell filé

-          8 dkg tokaszalonna

-          3 evőkanál napraforgó olaj

-         só és őrölt bors ízlés szerint

-          majonéz, ízlés szerint

-          4 db csemegeuborka

-          30 g jégsaláta

-          2 db paradicsom

Elkészítés: 

A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot, majd a csirkemelleket pirítsuk meg nagylángon, aranybarnára. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a melleket a serpenyővel együtt sütőbe. Az elkészült csirkemelleket rézsutosan szeleteljük fel vékonyan.

A szelet szalonnákat egy kisebb serpenyőben gyorsan pirítsuk meg.

A zsemléket vágjuk félbe, majd kenjük meg a majonézzel. Tegyük egyik felére a salátát, majd a szeletelt csirkét, a paradicsom- és uborkaszeleteket, majd a sült szalonnát, végül zárjuk le a szendvicset zsemle másik felével.

Jó étvágyat kívánunk! :)

Ossza meg a barátaival