Menü Keresés

Változatos mártogatós receptek

Meccs- vagy filmnézés közben könnyen jön a rágcsálhatnék. Talán az izgalom miatt, vagy ki tudja :) Mindenesetre jól jön ilyenkor valami mártogatós étel, amit nachos-szal vagy krékerrel igen hosszan lehet falatozni, ezért összegyűjtöttünk megint három mártogatós receptet. 

Jó szórakozást és jó étvágyat :)

Nocho mártogatós

Hozzávalók

  • 2db nagy hámozott sárgarépa, 2,5 cm-es darabokra vágva, megfőzve
  • 80ml olíva olaj
  • 80ml víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 30g élesztőpehely
  • 1 teáskanál Vegeta Naturella

Elkészítés:

1. Egy aprítógépbe dobáld bele a főtt krumplit, sárgarépát, olíva olajat, vizet, citromlevet, sót, borsot, fokhagymaport, élesztőpelyhet és a Vegeta Naturellát. Keverd mindaddig, amíg egy sima, csomómentes állagot nem kapsz, szükség esetén használj még folyadékot.

2. Azonnal tálalható chipssel vagy nyers zöldségekkel.







Piri-piri csirkés mártogatós

Hozzávalók:

  • 2 főre
  • 2 csirkemell, kis kockákra vágva
  • 100g krémsajt
  • 70ml piri piri szósz vagy 1 kicsi chili paprika
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet bors
  • 1 maréknyi reszelt cheddar sajt
  • 1 teáskanál Vegeta Naturella

Elkészítés:

1. Kis olajon, néhány percig pirítsd a kockára vágott csirkét.

2. Add hozzá a krémsajtot, keverd, amíg tökéletesen el nem olvad.

3. Keverd hozzá a piri piri szószt.

4. Tedd mindezt egy kisebb sütőbe, majd szórd rá a reszelt sajtot és a Vegeta Naturellát.

5. Dobd be az előmelegített sütőbe és grillezd addig, amíg a sajt buborékszerű lesz.

6. Tálald sós kekszekkel, krékerekkel.

7. Fogyaszd élvezettel!


Sajtos pizza mártogatós

Hozzávalók:

  • pizza tészta
  • 225g lágy krémsajt
  • 100g aprított mozzarella
  • 55g reszelt parmezán
  • 125g ricotta
  • 10g friss, apróra vágott bazsalikom
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál Vegeta Naturella
  • 115g olvasztott vaj
  • 10g friss, apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. Oszd a pizza tésztát 12-14 egyenlő részre. Lisztes kézzel sodorj belőle rudat, köss belőle egy csomót, majd a kilógó részeket hajtsd vissza, úgy, hogy egy gömb alakú tésztát kapj. Ismételd, amíg 12-14 darab gömböd nem lesz.

2. Egy 25cm átmérőjű, kör alakú tepsit kenj ki olívaolajjal.

3. Az elkészült csomókat a tepsi falához illesztve, körben helyezd el. Fedd le celofánnal és hagyd 30 percig pihenni a tésztát.

4. Egy közepes tálban keverd össze a krémsajtot, mozzarellát, parmezánt, ricottát, bazsalikomot, fokhagyma felét, borsot és a Vegeta Naturellát.

5. Melegítsd meg a vajat és add hozzá a frissen vágott petrezselymet és a maradék zúzott fokhagymát. Jól keverd el.

6. Vedd le a tésztáról a celofánt és öntsd a keveréket a tepsi közepére. A tészta csomókat az olvasztott vajas keverékkel kend át (hagyj valamennyit sütés utánra is) és ízlés szerint szórd meg sajttal.

7. Rakd be egy 200 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20 percig. További két percig pirítsd a tetejét, amíg a tészta és a sajt aranybarna nem lesz. Folyamatosan figyeld, hogy meg ne égjen.

8. Vedd ki a sütőből és kend rá a maradék fokhagymás, petrezselymes vajat.

9.Tálalás előtt hagyd hűlni.

Ossza meg a barátaival