Menü Keresés

Az illatokban gazdag, roston sült karaj nagyszerű ízét nemcsak a finom húsnak és a roston sültek jellegzetes illatának, hanem a szójás, mézes pácnak és az almának köszönheti, melyek frissítő és egzotikus zamatot kölcsönöznek neki.

Hozzávalók

1 kg kicsontozott sertéskaraj
3 tk. Vegeta
40 dkg főtt rizs
3 alma
A megkenéshez:
olaj
A páchoz:
1 ek. szójaszósz
2 tk. méz
1 ek. sherry vagy fehérbor
2 ek. víz

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek35 perc

  • 1 A megmosott karajszeletek mindkét oldalát Vegetával meghintjük, és hűvös helyen kb. 30 percig állni hagyjuk. Közben a pác hozzávalóit jól összekeverjük.
  • 2 A karajszeletek mindkét oldalát előmelegített grillrácson vagy serpenyőben szép pirosra sütjük úgy, hogy sütés közben a páccal kenegetjük.
  • 3 Az almát megmossuk, magházát kimetsszük, húsát héjastól felszeleteljük. Egy alufólia lapot olajjal megkenünk, a grillrácsra tesszük, és az almaszeleteket villával időnként megforgatva addig pároljuk, amíg megpuhulnak.

Tanácsok

Ha szeretnénk, hogy a hús szaftosabb maradjon, a pácolás után alufólián süssük, mint az almát.

Adag

A sült húst az almával és főtt rizzsel tálaljuk fel.

Ossza meg a barátaival