Menü Keresés

Ha Ön szereti a csirkét és a grillezett fogásokat, ez a recept biztosan a kedvére lesz!

Hozzávalók

4 szép, egyenként kb. 23 dkg-os csirkecomb
1 csomag (20 gramm) Vegeta fokhagymás pác
1 zsenge padlizsán (kb. 30 dkg)
1 zsenge cukkini (kb. 20 dkg)
1 piros húsú kaliforniai paprika (18-20 dkg)
10 dkg laskagomba vagy csiperkegomba
durvára őrölt fekete bors
4 evőkanál sütéshez való olívaolaj

A következőt használtuk fel

Vegeta Fokhagymás pác

Vegeta Fokhagymás pác

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek30 perc

  • 1 A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk.
  • 2 A fokhagymás páccal körös-körül alaposan bedörzsöljük és letakarva hűtőszekrénybe tesszük legkevesebb 30 percre, de inkább egy éjszakára, hogy a fűszerek minél jobban átjárhassák a húst.
  • 3 Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a pácolt combokat rárakjuk. Törekedjünk arra, hogy a rostély minél magasabban legyen, mert a comboknak több idő kell hogy átsüljenek, nem pirulhatnak hirtelen. Többször megforgatva, lassú tűz fölött 30-35 percig sütjük.
  • 4 A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánt és a cukkinit kb. 1 centi vastag szeletekre vágjuk. A paprikát és a gombát úgy készítjük elő, hogy grillezhető szeletek legyenek belőle. Amikor a csirke kész, leszedjük, lefedve melegen tartjuk. A tüzet egy kicsit fölerísítjük, a grillrácsot lejjeb tesszük. A zöldségeket a rácsra fektetve, olajjal kenegetve, sózva, borsozva megsütjük.

Tanácsok

Combok helyett csirkeszárnyat is süthetünk ugyanígy.

Adag

A csirkét a sült zöldségekkel tálaljuk.

Ossza meg a barátaival