Menü Profile Keresés

A vargányagombát szárított formában is felhasználhatjuk. A felhasználás előtt érdemes húsz percig beáztatni, majd leszűrni. A ragu elkészítésére 1 órát szánjunk, és fogyasszuk el azonnal, mert a gombából készült ételeket nem szabad eltenni másnapra!

Hozzávalók

6 dkg húsos szalonna
1 fej hagyma
2 ek. olaj
50 dkg sertéscomb
5 dkg szárított vargánya
20 dkg laskagomba
50 dkg burgonya
1 ek. Vegeta
őrölt bors
0,5 dl száraz fehérbor
2 dl főzőtejszín
1 ek. felaprított petrezselyem

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 6 Személyek60 perc

  • 1 A szalonnát és a megtisztított hagymát kockákra vágjuk, majd serpenyőben az olajon kevergetve együtt megpirítjuk.
  • 2 A megmosott, kis kockákra vágott húst rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Kb. 2 deci vízzel felöntve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
  • 3 Ez alatt a szárított vargányát 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A laskagombát megtisztítjuk, megmossuk, és aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  • 4 A húshoz a burgonyát, a leszűrt felaprított vargányát, a laskagombát, a Vegetát, a borsot hozzáadjuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg az összes hozzávaló megpuhul.
  • 5 A vége felé a fehérbort és a tejszínt is beleöntjük, és egyet forralunk rajta.

Tanácsok

A gombás ételeket nem tanácsos újramelegíteni.

Adag

Megszórjuk petrezselyemmel és tálaljuk.

Ossza meg a barátaival