Menü Profile Keresés

Ez egy ideális és praktikus étel hat igazi ínyenc számára. Egy kis aprítás, egy kis pirítás, párolás, főni hagyjuk, és már kész is!

Hozzávalók

50 dkg sertéshús (csont nélkül)
50 dkg borjúhús (csont nélkül)
0,5 dl olaj
2 fej hagyma
1 szál kisebb sárgarépa
2 ek. Vegeta
½ tk. szárított kakukkfű
1 csípős paprika
50 dkg burgonya
1 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 dl passzírozott paradicsom (v. 100%-os paradicsomlével)
30 dkg májbab (v. vörösbab konzerv)
0,5 dl vörösbor
2 tk. étkezési keményítő
1 ek. felaprított petrezselyem
1 tk. köménymag

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 6 Személyek80 perc

  • 1 A sertéshúst és a borjúhúst megmossuk, kockákra vágjuk, és nagy serpenyőben, forró olajon kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  • 2 A lehéjazott, finomra aprított hagymát, a megtisztított, felkarikázott répát, a Vegetát, a kakukkfüvet, a köménymagot és a csípős paprikát hozzáadjuk, 40 percig pároljuk, közben időnként felöntjük egy kevés vízzel.
  • 3 Ez alatt a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A burgonyát a babérlevéllel, a megtisztított, zúzott fokhagymával, a passzírozott paradicsommal együtt a húshoz adjuk, majd annyi vízzel öntjük föl, hogy ellepje.
  • 4 A végén főtt babot beleszórjuk, a bort beleöntjük. Az étkezési keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keverjük, és a levest kissé besűrítjük vele.
  • 5 A főzés során elpárolgott vizet szükség szerint forró vízzel pótoljuk.

Tanácsok

Ezt a gulyást vadhússal is elkészíthetjük.

Adag

Forrón, petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Ossza meg a barátaival