Menü Keresés

Ez a mártás azért kapta a vonzó szexi jelzőt, mert ízekben gazdag hozzávalókból tevődik össze, melyek – figyelem! – szenvedélyeket ébresztenek. A borsot és a csípős paprikát afrodiziákumnak tartják, de az igazi titok a felgyorsított vérkeringésben rejlik!

Hozzávalók

4 szelet marhahátszín (4 cm vastag)
1 ek. Vegeta
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek. olaj
½ tk. durvára őrölt bors
A mártáshoz:
1 dl vörösbor
2 tk. étkezési keményítő
½ tk. őrölt köménymag
1 tk. Vegeta
1 csípős paprika
2 tk. cukor
3 ek. konyak
1 ek. Worcestershire mártás
1 ek. borecet
1 ek. dijoni mustár
1 ek. csípős ketchup
1,5 dl víz

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek30 perc

  • 1 A megmosott, leszárogatott hússzeleteket a Vegeta, a bors és a zúzott fokhagyma keverékével bedörzsöljük, és hűvös helyre tesszük.
  • 2 Serpenyőben a bort, a ketchupot, a mustárt, az ecetet, Worcestershire mártást, a konyakot, a cukrot, a csípős paprikát, a Vegetát és a köménymagot jól összeforgatjuk, és kb. 5 percig főzzük.
  • 3 A keményítőt egy kevés vízzel simára keverjük, majd a mártásba csorgatjuk. Másfél deci vizet hozzáöntünk, és még 2-3 percig főzzük.
  • 4 A hússzeletek mindkét oldalát forró olajban 5-6 percig sütjük.

Tanácsok

Ezt az ételt marhabélszínből is elkészíthetjük.

Adag

A húst a mártással meglocsolva, zöldsaláta ágyon adjuk asztalra.

Ossza meg a barátaival