Menü Keresés

Töltsük a pulykát másként, mint általában szoktuk: gombával, sajttal, szalonnával, Vegetával ízesítve, zöldfűszerekkel és olívaolajjal bolondítva. A végeredmény magáért beszél: a kész szeletek nemcsak a szemnek tetszetősek, hanem mesésen finomak is.

Hozzávalók

6 főre
60 dkg pulykamellfilé egészben
2 teáskanál Vegeta
őrölt fekete bors
40 dkg zsenge cukkini
5 evőkanál olívaolaj
a töltelékhez:
20 dkg darált pulykahús (legjobb a felsőcombfilé)
3 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg csiperkegomba
3 dkg húsos füstölt szalonna
1 tojás
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 teáskanál Vegeta
10 szem (kb. 5 dkg) paprikával töltött olajbogyó
a tetejére:
1 evőkanál durvára aprított kapribogyó
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál finomra vágott bazsalikom

A következőt használtuk fel

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek60 perc

  • 1 Az a cél, hogy a pulykamellből 2 nagy, téglalap alakú szelet legyen, amit megtöltünk, föltekerünk , majd megsütve a rostjaira merőlegesen fölszeleteljük. Ennek szellemében megnézzük a vásárolt húst, hogy hogyan álljunk neki, félbevágjuk, majd az így kapott szeleteket lapjában bevágjuk, kihajtjuk és kb. ujjnyi vastagra, téglalap alakúra kiklopfoljuk. A Vegetával és a borssal mindkét oldalukat enyhén megszórjuk.
  • 2 A cukkiniket megmossuk, majd miután a végeiket lecsaptuk, lapjában vékonyan, kb. 2 milliméter vastagon fölszeleteljük. Erre a célra akár a krumplihámozó is tökéletesen megfelel. Egy nagy serpenyőben a fele olívaolajat megforrósítjuk és a cukkiniszalagokat 2-3 perc alatt elősütjük rajta.
  • 3 A töltelékhez a darált húst a reszelt sajttal, az apróra vágott gombával és szalonnával, a tojással, a finomra aprított petrezselyemmel és a Vegetával összedolgozzuk.
  • 4 A cukkiniszalagokat két alufólialapra szép sorban egymás mellé rakjuk. A hússzeleteket ráfektetjük. A húsos masszát elfelezzük, egy vastagabb csíkban a szeletek közepére halmozzuk. Tetejükön egy sorban végigrakjuk a lecsöpögtetett olajbogyót és egy kicsit bele is nyomkodjuk a töltelékbe. A fólia segítségével föltekerjük, akkor jó, ha a cukkinis hús éppen összeér a töltelék fölött.
  • 5 Egy tepsit a maradék olajjal kikenünk, a két hústekercset rárakjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on, 35-40 percig sütjük. A tetejére való olívaolajban elkeverjük a kapribogyót, petrezselymet és bazsalikomot.

Tanácsok

Ha marad a pecsenyéből, nem baj, mert hidegen is kitűnő.

Adag

A pulykatekercseket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tányérra rakjuk. Köretként párolt zöldséget halmozunk mellé, amibe belekerülhet az esetlegesen megmaradt cukkini is. Az egészet meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal.

A hús formálásakor leeső darabokat beledarálhatjuk a töltelékbe. A sült cukkiniszalagokból nemcsak a hús külsejére, hanem a belsejébe, a töltelék alá is tehetünk.<(p>

Ossza meg a barátaival