Menü Keresés

A tojást sokféleképpen elkészíthetjük, például úgy, ahogy a mexikóiak szeretik: paprikával, csemegekukoricával, újhagymával, reszelt sajttal és – természetesen Vegetával.

Hozzávalók

1 ek. olívaolaj
10 dkg piros húsú paprika
3 szál dundi újhagyma
10 dkg csemegekukorica
8 tojás
2 tk. Vegeta
3 dkg reszelt sajt
2 ek. olaj
1 ek. finomra aprított metélőhagyma

A következőt használtuk fel

Vegeta Original

Vegeta Original

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

4 Személyek20 perc

  • 1 A paprikát kicsumázzuk, húsát apróra felkockázzuk, a megtisztított újhagymát felkarikázzuk. Serpenyőben, forró olajon kevergetve mindkettőt megfuttatjuk. A leszűrt kukoricát is hozzákeverjük. A serpenyőből tálba öntjük, és melegen tartjuk.
  • 2 A tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjéből kemény habot verünk.
  • 3 A habba a tojássárgáját, a Vegetát és a reszelt sajtot óvatosan beleforgatjuk.
  • 4 A serpenyőben a maradék olajra a tojásos keverék negyedét ráöntjük. A lángot kicsire vesszük, a megdermedt tojást a párolt zöldségek negyedével beterítjük, és kb. 3 percig sütjük.
  • 5 A megsült omlettet félbe hajtjuk, és a metélőhagymával meghintjük.
  • 6 Ugyanígy járunk el a maradék három adaggal is.

Tanácsok

A említett zöldségek helyett más idényzöldséget is használhatunk.

Adag

Forrón tálaljuk, ízlés szerinti salátával.

Ha a Vegetát a tojáshoz apránként adjuk hozzá, a fűszerek egyenletesebben oszlanak el, és az egyszerű tojásos étel igazi élménnyé válik. Ezt az ételt gyorsan készítjük el és azonnal tálaljuk.

Ossza meg a barátaival