Menü Keresés

Élvezze a nyarat ezzel a színes, üdítően friss, könnyű salátával, melyben a fokhagymás pácban érlelt és sütött csirke ízét a paprika, kukorica és koktélparadicsom teszi teljessé.

Hozzávalók

50 dkg csirkemellfilé
1 csomag (20 gramm) Vegeta fokhagymás pác
10 dkg laskagomba vagy csiperkegomba
4 kisebb, édes, piros húsú paprika
1 kisebb fej saláta (lehet készen kapható salátakeverék is)
15 dkg dkg konzerv vagy fagyasztott kukorica
20 dkg koktélparadicsom
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
só, őrölt fekete bors

A következőt használtuk fel

Vegeta Fokhagymás pác

Vegeta Fokhagymás pác

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek30 perc

  • 1 A csirkemellfilét kissé lapjában 4 szeletre vágjuk. A fokhagymás páccal körös-körül alaposan bedörzsöljük és letakarva hűtőszekrénybe tesszük legkevesebb 30 percre, de inkább egy éjszakára, hogy a fűszerek minél jobban átjárhassák a húst.
  • 2 Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a mellszeleteket rárakjuk. Oldalanként 2-3 percig sütjük, közben mellérakjuk egészben a gombát is.
  • 3 A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kisujjnyi csíkokra vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot cikkekre vágjuk. Az így előkészített zöldségeket egy tálba rakjuk.
  • 4 Az olívaolajat az ecettel, a petrezselyemmel, enyhén sózva, borsozva jól összekeverjük. A salátára öntjük, összeforgatjuk, négy tányéron elosztjuk.
  • 5 A még meleg csirkét és gombát vékony szeletekre vágjuk, így szórjuk a salátára és azonnal tálaljuk.

Tanácsok

A sovány csirkemell amellett, hogy fantasztikusan finom, nagyszerű forrása a fehérjének, ami a zöldségek vitaminjaival kiegészítve tökéletesen könnyű, egészséges fogást eredményez.

Ossza meg a barátaival