Menü Keresés

A sertésbordákat különleges édes-csípős páccal készítjük el. Fordítsuk rá egy kicsivel több időt!

Hozzávalók

30 dkg sertésoldalas
A páchoz:
0,5 dl fehérbor
2 ek. szójaszósz
1 tk. felaprított friss gyömbér
1 ek. étkezési keményítő
1 tk. cukor
1 tk. Vegeta
1 csípős paprika

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 2 Személyek70 perc

  • 1 A pácléhez a bort, a szójaszószt, a gyömbért, a keményítőt, a cukrot, a Vegetát és a csípős paprikát alaposan összekeverjük.
  • 2 A megmosott bordát harapásnyi falatokra vágjuk, tálba tesszük, a pácot rálocsoljuk, és jól összeforgatjuk, hogy a húst mindenhol érje. Kb. 2 órán át érleljük.
  • 3 A páccal együtt lábasba töltjük, és lassú tűzön, lefedve 1 óráig főzzük.

Tanácsok

Mindenféleképpen jól fedjük le az edényt, amiben főzzük, hogy a páclé ne párologjon el.

Adag

A főtt bordákat főtt jázminrizzsel tálaljuk.

Ossza meg a barátaival