Menü Keresés

Próbálják ki ezt a húsos–gyümölcsös ízkombinációt. A sertéshús szedermártással, párolt csiperkegombával és gnocchival (ejtsd: gnyokki) különleges élményt nyújt, elkészítésével pedig kezdők is bátran próbálkozhatnak. A szedermártás kitűnően illik borjú- vagy vadhúshoz is.

Hozzávalók

60 dkg sertés szűzpecsenye
2 ek. Vegeta PIKÁNS
3 ek. olaj
2 dl szederborq
15 dkg szeder
1 ek. erdeigyümölcs-dzsem
3 dkg vaj
50 dkg csiperkegomba
őrölt bors
A körethez:
40 dkg gnocchi

A következőt használtuk fel

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek30 perc

  • 1 A megmosott, szárazra törölt húst kb. 2 centi vastag szeletekre vágjuk, a Vegetával meghintjük, és serpanyőben, forró olajon mindkét oldalukon hirtelen megsütjük.
  • 2 A húst tűzálló tálba rakjuk, és melegen tartjuk. Visszamaradt zsiradékába a szederbort beleöntjük, a megmosott, jól lecsöpögtetett szedret rádobjuk, és levét kb. felére beforraljuk. Ekkor annyi dzsemet elkeverünk benne, hogy mártás-sűrűségű legyen.
  • 3 A megtisztított, feldarabolt csiperkegombát serpenyőben, forró olajon, kevergetve pirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg az összes leve elfő.

Tanácsok

Ha a mártást túl savanykásnak találnánk, adjunk hozzá még egy kis cukrot.

Adag

A szűzérméket a csiperkegombával, a lobogva forró, sós vízben kifőzött, és lecsöpögtetett gnocchival és a szedermártással leöntve tálaljuk.

Ossza meg a barátaival