Menü Keresés

Ölelkezés a kandalló előtt

Szalmaburgonya Vegetával

Ha szeretnék megváltoztatni a jól megszokott szalmaburgonya ízét, ajánljuk, hogy Vegetával fűszerezzék. A sült krumplit köretként, vagy különböző mártásokkal főételként is tálalhatjuk.

Hozzávalók

1 kg burgonya
1-2 tojásfehérje
1 ek. Vegeta
½ tk. bors
1 ek. búzarétesliszt
A sütéshez:
olaj

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 6 Személyek40 perc

  • 1 A meghámozott burgonyát egy centi vastag szeletekre, majd fél centi széles csíkokra vágjuk.
  • 2 A tojásfehérjét a Vegetával és a borssal együtt villával kissé felverjük, majd a burgonyát leöntjük vele. Jól összekeverjük, majd a liszttel megszórjuk.
  • 3 A burgonyát bő olajban aranysárgára sütjük.

Tanácsok

Az egyszerű szalmaburgonya nagyon ízletessé válik, ha a sütés után, azon forrón megszórjuk Vegetával. Ha különlegesen ízletes, ropogós burgonyát szeretnénk, ne forrósítsuk túl az olajat.

Adag

A sült burgonyát konyhai papírtörlőre szedjük, és ketchuppal vagy mustárral tálaljuk.

Ossza meg a barátaival