Menü Keresés

Ezek a finom, szalonnába göngyölt csirkefalatok színesítik a grillen sült ételkülönlegességek palettáját. Ha veszünk hozzá kenyérlepényeket, vagy ha mi magunk készítjük el őket, még élvezetesebb lesz ez az étel. A szalonnába göngyölt csirkefilét zöldsaláta-levelekkel díszítjük.

Hozzávalók

50 dkg csirkehús filé
2 ek. Vegeta
20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna (bacon)
A tálaláshoz:
1 üveg relish mártás (jobb csemegeüzletekben kapható zöldséges-gyümölcsös mártás húsokhoz)
4 kenyérlepény (pita)

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek30 perc

  • 1 A megmosostt csirkehúst szélesebb csíkokra vágjuk ( kb. 8×2 cm), a Vegetával megszórjuk, és hűvös helyen kb. 30 percig állni hagyjuk.
  • 2 A pácolt csirkehús csíkokat a szalonnába göngyöljük, és fogpiszkálóval rögzítjük.
  • 3 A grillsütő rácson vagy serpenyőben szép pirosra megsütjük.

Tanácsok

A szalonnába göngyölt csirkefilét feltűzhetjük fapálcikákra, és a szokásos nyárssütéses módon sütjük meg.

Adag

A szalonnába göngyölt csirkefilét a kenyérlepénnyel és a Relish mártással tálaljuk fel.

Ossza meg a barátaival