Menü Keresés

Gazdagítja az étel ízét, ha főzés előtt a halat olívaolaj, reszelt citromhéj és Vegeta keverékébe pácoljuk. Ez nagyszerűen passzol a fokhagymával, borral és tejszínnel ízesített spagettihez.

Hozzávalók

50 dkg tőkehalfilé
2 kiskanál Vegeta
3 evőkanál olívaolaj
fél kiskanál reszelt citromhéj
25 dkg spagetti
fél kiskanál só
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
0,5-1 dl zamatos fehérbor
2,5 dl zsíros főzőtejszín
1-2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem

A következőt használtuk fel

Vegeta Original

Vegeta Original

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek35 perc

  • 1 Egy lábasban enyhén sózott vizet forralunk a spagetti főzéséhez. A halat konyhai papírtörlőn leszárogatjuk.
  • 2 Ezután 2-3 centis kockákra vágjuk, a Vegetával, az olívaolajjal és a reszelt citromhéjjal összeforgatjuk.
  • 3 Félretesszük 10 percre, hogy a pác átjárhassa a halhúst. A spagettit a forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük.
  • 4 Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, a halkockákat rázogatva 5-8 perc alatt megpirítjuk rajta.
  • 5 A pépesre zúzott fokhagymával fűszerezzük, a borral ízesítjük és addig forraljuk, míg a bor elfő róla.
  • 6 A tejszínt ráöntjük és amint forrni kezd, beleforgatjuk a spagettit is.

Tanácsok

A pácoláshoz való Vegetát, olívaolajat és citromhéjat összekeverve, ecsettel halszeletekre vagy csirkemellre is kenhetjük, amit érlelés után rostlapon vagy grillrácsra fektetve sütünk meg. Még ütősebb lesz a pác íze, ha nem ecsettel, hanem egy csokor zöldfűszerrel - például petrezselyemmel - kenjük a húsfélére.

Adag

Tányérra porciózzuk, a tetejét reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórjuk.

Ossza meg a barátaival