Menü Keresés

Úgy tartják, Kínában néha annyiféle fogást kínálnak egy étkezés alkalmával, hogy ha azokat egyesével tálalnák, elég lenne az év minden napjára. A wonton, azaz a kínai tésztabatyu is szinte mindig ott szerepel a repertoárban, így mindenkinek feltétlen el kell készítenie!

Hozzávalók

a tésztához:
50 dkg finomliszt
3 dl kézmeleg víz
a töltelékhez:
30 dkg friss fejeskáposzta
25 dkg darált sertéshús
1 teáskanál apróra vágott vagy reszelt friss gyömbér
1 teáskanál Vegeta
2 evőkanál szójaszósz
1 újhagyma
a nyújtáshoz:
finomliszt
a lekenéshez:
1 tojás
a főzéshez:

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek75 perc

  • 1 A lisztből a vízzel kemény tésztát gyúrunk. 3-4 kisebb részre osztjuk, meggömbölygetjük, majd lefedve félrerakjuk kb. 10 percre.
  • 2 A töltelékhez a káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, 1-2 percre forrásban lévő vízbe rakjuk, leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.
  • 3 A darált húst a káposztával, a reszelt friss gyömbérrel, a Vegetával, a szójaszósszal és a zöldjével apróra vágott újhagymával alaposan összedolgozzuk.
  • 4 A tésztacipókat egyesével enyhén meglisztezett gyúrólapon 1,5 milliméter vékonyságúra nyújtjuk, majd egy közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • 5 A tésztakorongok közepére 1-1 kiskanálnyi tölteléket halmozunk, ami körül a tésztát felvert tojással lekenjük. A tésztát a töltelék fölött összefogjuk, mintha egy kis batyu lenne és egy kicsit megtekerjük, hogy ne nyiljon szét főzés közben.
  • 6 Forrásban lévő, enyhén sózott vízben 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük.

Adag

Kis tálkában szójaszószt kínálunk hozzá, ebbe mártogatjuk a kis tésztabatyukat fogyasztás előtt.

Készíthetjük úgy is, hogy a kész batyukat egy fedeles serpenyőben, egy kevés olajon 3-4 perc alatt megpirongatjuk, majd 3 deci húslevest öntünk rá, lefedjük, kis lángon 10-15 percig főzzük.

Ossza meg a barátaival