Menü Keresés

3 tévhit, amit nem szabad elhinni a fűszerezésről

Tegyük rendbe a legfontosabbakat!

A fűszerezésről néhány olyan téveszme él az emberek fejében, amelyek használatával egyáltalán nem javul az ízélmény, és csak több kárt okozunk vele, mint hasznot. Tegyük rendbe a legfontosabbakat!

popcode

1. Az olajos pác sokkal hatékonyabb, mint a vizes

Ez, ebben a kijelentésben egyáltalán nem igaz. Az olajos pácnak a legfőbb előnye a vizessel szemben, hogy sütés közben a húson maradt olaj segít még szebbé pirítani a húst. Tévhit a tévhitben, hogy a hús megszívja magát olajjal - ez pedig végképp nem igaz, hiszen a húsok 70-75%-ban vizet tartalmaznak, viszont az olaj nem fog feloldódni a vízben, így a hús sem fogja felszívni az olajos páclevet. Sőt! A legtöbb fűszer vízben sokkal jobban oldódik, mint olajban. Azonban a húsnak sokkal szebb színe lesz ha a felszínén megmarad némi olaj, éppen ezért ezt használják a legtöbben pácolásra, de ettől függetlenül a fent említett állítás nem állja meg a helyét a gyakorlatban.

2. Nem szabad fűszerekkel megdörzsölni a húst

Vegyünk egy egyszerű példát - bármilyen húsról is legyen szó, azt már biztosan feldarabolták, vagy felvágták mielőtt hozzájutottunk, mégsem száradt ki. Az izomrostok közötti nedvességet nem fogjuk tudni kimasszírozni a fűszerezéssel, márpedig a száraz fűszerkeverékek csak úgy érik el igazán a hatásukat, ha dörzsöljük velük a húst.

3. Beletekerem egy fóliába a húst, hogy az ízek jobban átjárják

Vegyük át röviden mi történik ilyenkor!

1. megszórjuk fűszerekkel a húst

2. a kiszórt fűszereket rányomjuk a húsra

3. végül ezt még be is fóliázzuk Ettől vajon a fűszerek ízét élénkebben fogjuk érezni? Egyáltalán nem! Ha jobban belegondolunk akkor a fóliázással többet ártunk, mint használunk, hiszen miután levettük a húsról, rengeteg fűszer marad rajta, amiket így megfosztunk attól, hogy a lehető legjobb ízt adják ételeinknek. A fent említett tévhitek elfelejtése mellett a Vegeta fűszerkeverékeit ajánljuk a még tökéletesebb ízélmény eléréséért!

Ossza meg a barátaival