Menü Keresés

6 dolog, amit biztos nem tudtál a fokhagymáról

A fokhagyma kitűnő ízesítési képességeivel mindenki tisztában van, viszont a következő hat dolgot biztosan nem tudtad még erről a növényről!

1. Felvágás után azonnal érdemes hozzáadni az ételhez

A legfinomabb íz elérése érdekében, felvágás után egyből hozzá kell adni az ízesíteni kívánt ételhez a hagymát, így nincs elég ideje érintkeznie a levegővel, aminek köszönhetően nem lesz kesernyés utóízű életünk legfinomabb vacsorája sem.

2. Fokhagymából remek kenőcs készíthető

Bizony! Az első világháborúban előszeretettel használták a fokhagymát kenőcs formájában, amivel kezelve a sebeket, a katonák sokkal gyorsabban tudtak ismét harcba állni.

3. Kína termeli a legtöbb fokhagymát az egész világon

Az ázsiai ország több, mint 13 tonna fokhagymát állított elő az elmúlt évben. Ezzel a világ összes országát lekörözték ebben a mutatóban!

popcode

4. A fokhagymás jégkrém egyre felkapottabb

Amikor azt mondjuk, hogy fokhagyma, a legtöbb ember zamatos ízekre gondol, pedig napjainkban egyre felkapottabb a fokhagyma fagylalt is.

5. A fokhagymának már világnapja is van

Minden évben április 19.-én tartják a fokhagyma világnapját, ahol minden bizonnyal az átlagosnál is több hagyma fogy el, mint az év többi napján.

popcode

6. Egyszerűbb megszabadulni a kellemetlen lehelettől, mint hinnéd

Az utolsó pontra maradt a csattanó. A leghatékonyabb módja a hagyma okozta lehelet leküzdésének a következő: kezdésnek egy kis petrezselymet kell elrágni, amit felszeletelt almával, vagy naranccsal kell követni, végül pedig egy kis pohár tejjel kell ezt az egészet lekísérni. Érdekesen hangzik, de hatásos!

Ossza meg a barátaival