Menü Keresés

6 tipp a tökéletes grillhamburgerért

Nincs olyan ember, aki ne tudna ellenállni az otthon készült hamburgernek, viszont kevesen vannak, akik tökéletesen el is tudják készíteni azt.

popcode

1. Gondosan válaszd ki a húst

Az igazán lédús hamburgerek húsának zsírtartalma több, mint 18%. A sovány húsok rendkívül száraz hamburgereket eredményeznek majd, így érdemesebb inkább az előbb említett érték fölé menni egy picivel.

Ezen kívül nagyon fontos, hogy minél frissebb legyen a hús, hiszen csak a friss húsból készíthető igazán ízletes és puha hamburger.

2. Ne ízesítsd túl sokáig a húst

Minél tovább gyúrod és ízesíted a húst, annál keményebb lesz sütés után. Pontosan ezért érdemes gyorsan és hatékonyan fűszerezni, majd azután a sütés megkezdéséig hozzá sem nyúlni a húsokhoz.

3. Minden hús közepén legyen egy kis mélyedés

Nagyon fontos, hogy egyenlő arányban oszd szét a darált húst, majd a megformázást követően hagyj minden egyes darab közepén egy aprócska mélyedést. Sütés közben a hús zsugorodik, viszont ennek a kis mélyedésnek köszönhetően pontosan látjuk, mikor készült el, így egyenletesen átsült lesz a végeredmény a család legnagyobb örömére.

popcode

4. Sütés előtt tartsd hidegen a húsokat

Ellentétben sok más hússal, a hamburgerbe szánt húsokat a sütés előtt hidegen kell tárolni, hogy annyira lédús maradjon, amennyire csak lehet. Ráadásul ez egy kiváló módja annak, hogy egyben maradjanak a már előre elkészített húspogácsáink.

5. Egyetlen egyszer forgasd meg a grillen a húst

Ha gyakran forgatod a húst, azzal csak kiszárítod, ami így rágóssá fog válni. A tökéletesen átsült hús eléréséhez körülbelül 5-5 percig érdemes sütni mindkét oldalt.

6. Sütés közben ne nyomogasd a húst

Ez az egyik legtipikusabb hiba. Ha sütés közben a spatulával végignyomogatod a húsokat, azzal az értékes szaftot nyomod ki belőlük, amivel együtt a hús zamata is távozik, így ha eddig így tettél, akkor most azonnal felejtsd ezt el!

Apróságok, mégis nagyon fontos részét képezik a hamburger elkészítésének. Jó étvágyat életed legtökéletesebb hamburgerjéhez!

Ossza meg a barátaival