Menü Keresés

6 tipp a tökéletes vasárnapi leves elkészítéséhez

Ti mindegyiket betartjátok? :) Mivel bővítenétek még ki? 

A vasárnapi ebéd első fogása minden család életében igen hangsúlyos, hiszen a legtöbb helyen hetente csak egyszer gyűlik össze a rokonság. Pontosan ezért, mindenki a legtökéletesebb ízre törekszik, ezt a következő 6 tipp megfogadásával el lehet érni.

1. Az egész alapja

Minden ételnél fontos, de a vasárnapi levesnél még jobban kihangsúlyozódik az öröm és a boldogság, amit az ízek okoznak. Éppen ezért, ha minden hétvégén szeretnél boldog és elégedett embereket az asztalnál látni, használj Vegeta leveskockát! Gondosan összeválogatott fűszerek alkotnak kiváló elegyet, amelyek megkoronázzák leveseid ízvilágát, legyen szó gulyászöldség, vagy akár húslevesről.

poopcode

2. Gondosan ügyelj minden hozzávaló főzési idejére

Példának okáért egy borsó sokkal hamarabb megfő, mint egy vastagabb darab sárgarépa. Csak a megfelelő pillanatban adj hozzá minden egyes zöldséget, hiszen a zöldségek jelentős részben hozzáadnak a kiváló ízélményhez, így vétek lenne nyersen, vagy épp túlfőzve feltálalni őket.

3. Gondolj a kanál méretére

A zöldségek felszeletelése közben gondolj arra, hogy mekkora kanállal fogja a család elfogyasztani! Értelemszerűen itt is az aranyközépút a legjobb, sem a nagyon pici, sem a túl nagy nem szerencsés.

A nagyobb méretű zöldségeket is muszáj felszeletelni, hiszen hiába tökéletes minden zöldség mérete, ha mondjuk pont a spenóté nem ideális.

popcode

4. Fő a lassú tűz

Amikor a levesed elkezd főni, ügyelni kell, hogy minimális lángot teremtsünk alatta, mindaddig, amíg készen nem lesz. Ellentétes esetben a zöldségek túlpuhulnak, a hús megkeményedik a tészta pedig teljesen szét fog törni.

5. Figyelj a tészták kényes "viselkedésére"

Amikor tésztával szeretnénk feldobni levesünket, szigorúan tilos külön megfőzni azt. A tésztát a főzési művelet utolsó részeként kell hozzáadni a leveshez, ugyanis pontosan akkora kell megpuhulnia, mire teljesen megfő a levesünk.

Ha külön főzzük meg a leves tésztát, nem lesz ideje átvennie az ízeket, így egy teljesen különálló része lesz a levesünknek.

FONTOS MÉG!

Ha terveid között szerepel, hogy lefagyasztod egy részét a levesednek, akkor nem szabad tésztát adni hozzá. E helyett a felforrósítás során tedd bele a tésztát, így teljes mértékben ugyanolyan lesz, mintha az első főzés alkalmával került volna bele.

6. A sóval csak óvatosan

Ha minden hétvégén újabb ötlettel szeretnél kiállni a család elé, akkor mindenképpen ügyelj a só mennyiségére. Például a babnak elég magas a nátrium tartalma, így egy bableves vélhetőleg sokkal kevesebb sót igényel majd, mint egy zöldségleves például. Éppen ezért érdemes elsőként kevesebb sót hozzáadni  a leveshez, majd elkészülés előtt egy utolsó kóstolást tartani, hogy minden rendben van-e. Hozzátenni még lehet, de elvenni már nem, ezt sose felejtsd el!

popcode

Ossza meg a barátaival