Menü Keresés

A fekete bors jótékony hatásai a szervezetünkre

Kiválóan ízesíti az ételeket, e mellett még több egészségre jótékony hatással is bír.

A fekete bors már az ókorban is annyira értékes volt, hogy a pénzt ki lehetett váltani megfelelő mennyiségű borsszemmel. Ma is rendkívül felkapott fűszer, hiszen a só után a fekete bors a legtöbbet használt fűszer a világon. Kiválóan ízesíti az ételeket, e mellett még több egészségre jótékony hatással is bír.

popcode

1. Elősegíti a fogyást

A borshéj feloldja a zsírsejteket, fokozza az anyagcserét, így egy, a borssal fűszerezett étel kiváló választás lehet, ha meg szeretnénk szabadulni néhány kilótól.

2. Segít legyőzni a megfázást

Egyes népi bölcsességek szerint, ha borssal fűszerezzük a megfázás elleni italunkat, akkor sokkal gyorsabb lesz a felépülés, arról nem is beszélve, hogy szinte azonnal kidugítja az orrot is, így már az első pillanattól kezdve jobban érezhetjük magunkat.

popcode

3. Antibakteriális hatású

A bors segít a fertőzések legyőzésében és megakadályozza az emésztőrendszerben lévő baktériumok

4. Méregtelenít

Gyorsítja az izzadást és vizelethajtó hatása révén elősegíti a test méregtelenítését is.

5. Csökkenti a rák kialakulásának esélyét

Ez kiváltképpen igaz a bőrrák kialakulására, de antioxidáns hatása révén a szervezet teljes körű védelmét ellátja. Természetesen túlzásba vinni sem szabad - mint minden másban itt is figyelni kell a mértékletességre.

6. Pozitív hatással van a bőrre

Az egészséges bőr megvédésére is az egyik legjobb megoldás a bors - segíti a vérkeringést, és több tápanyaggal látja el bőrünket, amely ezáltal sokkal simább és ragyogóbb lesz. Ezen felül hatásos a ráncok, a pigmentfoltok kialakulása ellen, ráadásul gátolja a bőr zsírosodását is.

popcode

Ossza meg a barátaival