Menü Keresés

A grillsütők legtipikusabb fajtái

A nyakunkon a grillszezon nem késő egy új grillsütőt beszerezned. Segítségül megmutatjuk, mely grillsütő illik a legjobban a sütési szokásaidhoz!

popcode

Gázzal működő grillsütők

Ezeknek a sütőknek is többféle fajtája létezik:

  • kis, közepes és nagyméretű sütők
  • szállítható sütők
  • olyan nagyméretű sütők, amelyeknek három gázégőjük is van

popcode

Azok, amelyek szállíthatóak egyszerűen összecsomagolhatóak, könnyen szállíthatóak és a tömegük is a szállításra lettek optimalizálva.

A közepes és nagyméretű  gázgrilleket gyakran a tartozékaikkal együtt (grillrács, vaslap, sütőedény, esetleg wok) is lehet kapni. Ezek a grillek gyakran fel vannak szerelve a teljes sütőfelületet lefedő fedéllel, ami megkönnyíti a sütést még a szeles napokon is.

Faszenes grillek

Általában ezt a fajtát választják a legtöbben. Olcsó, könnyen kezelhető és a gázzal valamint a fával ellentétben a faszén kisebb helyen is tárolható.

popcode

Ugyanakkor igaz, hogy egy kicsit lassabban készülnek el rajta az ételek, hiszen a sütéshez szükséges hőt az égő faszén darabokból nyerjük, így az ételek elkészítése több időt vesznek igénybe.

Érdemes odafigyelni a zsírra, hiszen a húsokból származó zsírok közvetlenül az égő szénre csöpögnek, ami könnyen fellángolhat és így erősen befolyásolhatja a sütési időt.

Elektromos grillek

Egy elektromos grillsütőt azoknak ajánlatos beszerezni, akik télen is szeretnének grillezni. Ezek a sütők könnyűek és kis helyen is elférnek. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy ezek a sütők csak kis létszámú csapatot képesek kiszolgálni, amely nagyjából 3-5 embert jelent.

popcode

Ezek a sütők általában teflonbevonatúak, de létezik belőlük ráccsal szerelt verzió is. Nagy előnye, hogy sem fára, sem szénre, nincs szükségünk és nem is kell megvárni, hogy kellően leégjen a fa a sütésre alkalmas állapotig. Hátránya viszont az, hogy mindenképpen szükségük van áramforrásra az ínycsiklandó falatok elkészítéséhez.

Ossza meg a barátaival