Menü Keresés

A tökéletes grillparty 11+1 aranyszabálya

Bármennyire is könnyűnek tűnik, bizony a grillezésnek is vannak olyan létfontosságú elemei

 popcode

 1. Pácoláskor a húsokat semmiképp se tegyük műanyag tányérokba, mert könnyedén bepállhatnak. Használjunk fémtányérokat helyettük!
 2. Sót ne adjunk a pácléhez, mert elvonja a nedvességet, viszont sütés előtt mindenképp érdemes megsózni a húsokat!
 3. Villa helyett használjunk csipeszt vagy fogót - ha villával szúrjuk fel a húsokat akkor elveszíthetjük belőle az értékes szaftot, ami a hús kiszáradásához fog vezetni.
 4. A pácolás ideje ne legyen több húsoknál 4-6 óránál, halaknál 1 óránál, zöldségeknél pedig fél óránál!
 5. Pácolás után töröljük szárazra a húsokat úgy, hogy ne maradjanak rajta fűszerek sem, ellenkező esetben nehezebben fognak elkészülni, plusz a megmaradt fűszerek még rá is éghetnek a finom falatokra.
 6. Érdemes a száraz húsokat, mint például csirkemell grillezés előtt szalonnába csavarni.
 7. Fő a biztonság! Sütés közben semmilyen éghető anyag ne legyen a közelünkben, jobb megelőzni a bajt!
 8. A legjobb grillzöldségek: cukkini, gomba, paprika, paradicsom és az édesburgonya, de a nyársnak jót fog tenni, ha egy kis hagymát is közéteszünk az előbb említett zöldségekhez.
 9. Ha nem csak magunknak sütünk, érdemes a vendégek érkezése előtt már egy órával nekilátni a sütésnek, így nem kell majd éhesen várniuk, mikor készül már el az első adag.
 10. Semmiképp se tálaljuk hamarabb a húsokat, mint mielőtt elfogyasztásra kerülnek, mert kihűlnek. Célszerű ilyenkor a grillrács másik oldalára áttenni őket, hogy a hő továbbra is frissen és melegen tartsa őket.
 11. Szélcsendes helyen szabad csak grillezni, hiszen már egy könnyed szellő is felkaphatja a hamut az ételekre, amelyek ettől egészségtelenek és borzasztó ízűek lesznek.

  +1. Ahhoz, hogy a lehető legjobb ízhatást érjük el mind a húsok, mind a zöldségek esetében bátran ajánljuk a Vegeta grillkeverékeit, amivel még tökéletesebb lesz a vacsoránk.

Ossza meg a barátaival