Menü Keresés

Az otthon készített ételek 4 jótékony hatása

a főzés egy remek kikapcsolódási lehetőség

Mindenki azt tartja magáról, hogy nem főz igazán jól, éppen ezért nem is mernek otthon semmit sem előállítani, inkább mindig készételeket vesznek magukhoz. Pedig a főzés egy remek kikapcsolódási lehetőség...

Mindenki azt tartja magáról, hogy nem főz igazán jól, éppen ezért nem is mernek otthon semmit sem előállítani, inkább mindig készételeket vesznek magukhoz. Pedig a főzés egy remek kikapcsolódási lehetőség...  A következő pontok pozitív tulajdonságairól má

Rengeteg időt spórolsz

Gyakran egy kitűnő ötletnek tűnik a helyi szupermarket polcáról lekapni valamit, vagy egy főút melletti étteremben elfogyasztani az ebédet, amikor egész nap csak rohansz. Az igazság viszont az, hogy ha előre tervezel, akkor akár órákat is meg tudsz spórolni az otthoni főzéssel. Rengeteg olyan étel van, ami fél óra alatt is megvan, de ha egy összetettebb étel elkészítése mellett teszed le a voksod, akkor is jól jársz, hiszen nyilvánvalóan nem egy adagot készítesz, így több étkezést is ki tudsz váltani az otthoni főzéssel!

Egészségesebb hozzávalókkal tudsz főzni

Számtalan tömeggyártásban gyártott ételre igaz, hogy túl cukros, zsíros, vagy sós. Amikor saját magadnak főzöd az ebédedet, akkor pontosan tudod, hogy milyen alapanyagokat használsz fel.

Csak a példa kedvéért: a McDonald's hozzávetőlegesen 19 alapanyaggal dolgozik az ételek elkészítése során. Mi ennél sokkal kevesebb hozzávalóval is ugyanolyan ízletes ételeket tudunk készíteni, ráadásul sokkal egészségesebbek is lesznek.

Biztosan elkerülöd az ételallergiát okozó alapanyagokat

Az otthonkészített ételeknek megvan az az előnye, hogy maximálisan el tudod kerülni azokat az alapanyagokat, amelyekre allergiás vagy. A saját konyhádban pontosan tudod, hogy mit és hogyan készítettél el, így gondolkodás nélkül elfogyaszthatod a saját magad által készített ételeket.

Mindenki azt tartja magáról, hogy nem főz igazán jól, éppen ezért nem is mernek otthon semmit sem előállítani, inkább mindig készételeket vesznek magukhoz. Pedig a főzés egy remek kikapcsolódási lehetőség...  A következő pontok pozitív tulajdonságairól má

Nem csak egy étkezésre főzöl magadnak

Az éttermekben gyakran akkora adagot kapunk, amit nem tudunk egyszerre elfogyasztani. Ezzel az a probléma, hogy amikor az ember előtt ott van az étel sokkal nagyobb eséllyel tuszkolja még magába, függetlenül attól, hogy mennyire esik jól neki. Ha magadra főzöl, akkor viszont Te magad szabályozhatod, hogy egyszerre mennyit szeretnél enni, így elkerülheted a felesleges zabálást.

Ossza meg a barátaival