Menü Keresés

Grillezzünk zöldségeket

Grillezéssel foglalkozó sorozatunk következő részében egy örök problémát oldunk meg. Mi legyen a tökéletesre sütött húsok kísérője? A válasz sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint hinnénk!

A grillezés mindig komoly kihívás. Mindegy, hogy az ember saját magának, családnak, barátoknak gyújtja be a grillt, fontos elvárás (saját magunkkal szemben is), hogy az étel finom legyen, látványra is ínycsiklandó, az pedig már valóságos csoda, ha egyszerű is elkészíteni. Hölgyeim és Uraim, büszkén prezentáljuk önöknek a tökéletes grillköretet: egyszerű megcsinálni, elképesztően jól néz ki, és egyszerűsége dacára még megdöbbentően finom is!

1. Mire lesz szükség?

Lerántjuk a leplet a nagy titokról, grillzöldséget fogunk készíteni! A mai receptünkhöz biozöldségeket választottunk, ahogy a képen is látható:

  • paradicsomot
  • cukkinit
  • gombát
  • kaliforniai paprikát
  • tv paprikát
  • és céklát

Ha van kedvenc zöldséged ne habozz kihagyni, bármilyen friss és jó minőségű zöldség szóba jöhet - ez elvégre mégiscsak a Főzz szabadon! blog.

Egyszerű receptünk legnagyobb kihívása a zöldségek előkészítése és összeaprítása lesz. Ezen kívül már csak egy csomag Naturella Grillzöldség fűszer keverékre lesz szükségünk.

2. Előkészületek

A megmosott, felaprított zöldségeinket meglocsoljuk egy cseppnyi olajjal, és rászórjuk a grill zöldség keveréket. Egy kilóhoz nagyjából mehet is egy csomag.

Hagyjuk állni pár percet (fél óra az ideális, de ha kevesebb az sem nagy baj), és húzzuk fel bambusznyársakra. Elég időt rablónak tűnhet, de hidd el, mi 10 perc alatt végeztünk az egy kilónyi zöldségnyárssal.

3. Az elkészítés

Az ügyes főszakácsok mindeközben a kuktákkal már előkészíttették a tüzet, így nincs is több dolgunk, mint rátenni a nyársakat a tűzre, és várni, hogy a tűz elvégezze a munka többi részét.

El is készült a köretünk. Gyönyörű színes, érezni rajta a zöldségek frissességét, és a fűszerek izgalmas, de harmonikus ízkavalkádját. Bármilyen hús mellett megállja a helyét. Jó étvágyat kívánunk!

Ugye milyen megdöbbentően egyszerű? Ígérjük az eredmény is legalább annyira ígéretes, mint a receptünk!

Ossza meg a barátaival