Menü Keresés

Megtaláltuk a tökéletes halászlé titkait?!

Nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné a halászlevet.

Rengetegen tudják hogyan kell tökéletesen elkészíteni, viszont ezen emberek csak egy szűk rétege ismeri a tökéletes halászlé titkait.

popcode

Mikor eszünk halászlevet?

A leggyakrabban karácsonykor, de rengeteg halászlé fogy el a nyári időszakban is - vagy a vízpartok melletti halászcsárdákban, vagy a kertben, saját kezűleg elkészítve.

Mibe főzzük?

Karácsonykor nyilvánvalóan a bogrács nem jöhet szóba, így a család legnagyobb fazeka jöhet szóba.

Nyáron azonban ennek az egésznek az ellentettje működik, hiszen nem érdemes a tűzforró konyhában főzőcskézni, sokkal kellemesebb a kert közepén napozás közben elkészíteni életünk legtökéletesebb

Milyen halból?

A klasszikus halászlé pontyból készül - ezt a verziót ismerik a legtöbben. Manapság azonban egyre népszerűbbé válik a harcsából készült is.

Szakértők szerint az alapléhez a legjobb, ha keszegetkárászt, vagy ezekhez hasonló apróhalakat használunk.

Ennél a pontnál fontos megjegyezni, hogy TILOS süllővel, vagy csukával elkészíteni a halászlevünket.

Mit érdemes hozzáadni?

A lehető legjobb, ha saját magunk fogjuk meg a megfelelő méretű és mennyiségű halakat. Ha nem vagyunk kifejezett horgászalkatok, akkor érdemes egy általunk ismert helyről beszerezni a megfelelő minőségű halakat.

A halak mellett ugyanolyan fontosak a kiválóan összeválogatott fűszerek is. Egy tökéletes válasz a Vegeta fix halászléhez és halpaprikáshoz alapja, ami ízek millióival gazdagítja halászlevünket, így egyszerűen el tudjuk készíteni azt a halászlevet, aminek utánozhatatlan ízét annyira szeretjük.

Ossza meg a barátaival