Menü Keresés

Ki tudja miért, de a mogyoró tökéletesen illik az ázsiai fogásokhoz, még a sós húsos ételekhez is. Pontosan úgy, ahogyan a szójaszósz, a currypor, a kókusztej és a korianderzöld is.

Hozzávalók

10 dkg pirított sózatlan mogyoró
2 evőkanál szójaszósz
1-2 teáskanál currypor
1 dl kókusztej
1 teáskanál finomra aprított korianderzöld
4 fél (egyenként kb. 15 dkg-os) csirkemellfilé
1 teáskanál Vegeta
2 evőkanál olaj
a salátához:
40 dkg kígyóuborka vagy salátauborka
12 dkg friss szójababcsíra
1 teáskanál nagyon vékony csíkokra vágott mentalevél
10 dkg vöröshagyma
1 teáskanál finomra aprított korianderzöld
2 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál zöldcitromlé

A következőt használtuk fel

Vegeta Original

Vegeta Original

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek30 perc

  • 1 A pirított mogyorót durvára törjük, a szójaszósszal, a curryporral, a kókusztejjel és a korianderzölddel összekeverjük.
  • 2 A fél csirkemelleket a Vegetával bedörzsöljük, majd megolajozott tepsibe rakjuk. Az ízes mogyorós keveréket egyenletesen ráhalmozzuk.
  • 3 Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on, 20 percig sütjük.
  • 4 Amíg a hús sül, összerakjuk a salátát. A kígyóuborkát, miután a végeit levágtuk, lapjában kettéhasítjuk, majd miután a magjait kikapartuk, vékonyan fölszeleteljük.
  • 5 Egy tálba rakjuk, a szójacsírát, a mentát, a félfőre vágott (félbevágott majd vékonyan fölszeletelt) vöröshagymát és a korianderzöldet hozzáadjuk, megsózzuk, a mogyoróolajjal és a zöldcitrom levével ízesítve összekeverjük.

Tanácsok

A salátát korianderzöld helyett petrezselyemmel, mogyoróolaj helyett olívaolajjal is készíthetjük.

Adag

A sült csirkemellet tányérra rakjuk, a salátát mellékanalazzuk.

Ossza meg a barátaival