Menü Keresés

Nyáron az uborkasaláta konkurenciája az uborkaleves. Frissítő hozzávalói közül legintenzívebb a friss menta. Ha zsenge uborkát használunk nem szükséges meghámozni, és a leves tápanyagokban gazdagabb lesz.

Hozzávalók

40 dkg zsenge uborka
3 ek. olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15-20 dkg burgonya
4,5-5 dl forró víz
1 ek. Vegeta
1 tk. felaprított friss menta
2 ek. felaprított kapor
2,5 dl tejföl

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek40 perc

  • 1 A megmosott uborkát hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, és fél centis darabokra felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, jól leöblítjük, és kis kockákra daraboljuk.
  • 2 A megtisztított, finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymát fazékban, a felforrósított olívaolajon megpirítjuk, a burgonyát rádobjuk.
  • 3 Kevergetve néhány percig főzzük, majd 5 deci forró vízzel felöntjük. A Vegetát és a mentát beleszórjuk, majd időnként megkeverve, fedő nélkül lassú tűzőn kb. 15 percig főzzük.
  • 4 Ezután az uborkát is hozzáadjuk, és még 10 percig főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pépesítjük.
  • 5 A kaprot meg a tejfölt belekeverjük, és ha teljesen kihűlt, 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Adag

A levest nagyon apróra felkockázott vagy felszeletelt uborkával és kaporral díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Ha a levest piros húsú kaliforniai paprikakockákkal díszítjük, a látvány még üdítőbb és étvágygerjesztőbb lesz.

Ossza meg a barátaival