Menü Keresés

A kelbimbó értékes tápanyagai révén védelmet nyújt különböző betegségek ellen. A népi hiedelmek szerint, ha ezzel a káposztafélével álmodunk, szerencse és boldogság vár a családunkra.

Hozzávalók

80 dkg kelbimbó
4 dkg vaj
2 ek. olaj
2 ek. zsemlemorzsa
1 ek. Vegeta
őrölt bors
1 gerezd fokhagyma

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek30 perc

  • 1 A kelbimbót megmossuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízbe szórjuk, és puhára főzzük (kb.15 perc). A nagyobb kelbimbókat kettévágjuk, a kisebbeket pedig egészben hagyjuk.
  • 2 Egy széles serpenyőben a vajat megolvasztjuk, az olajat hozzáadjuk és a zsemlemorzsát kevergetve világosbarnára pirítjuk rajta.
  • 3 A kelbimbót a Vegetát, a borsot meg a zúzott fokhagymát beleszórjuk,, és lassú tűzön 2-3 percig kevergetjük.

Tanácsok

Ezt az ételt tejföllel főételként is feltálalhatjuk.

Adag

Sült húsok mellé köretként kínáljuk.

Ossza meg a barátaival