Menü Keresés

Ez a különleges, ínyenc fogás az ünnepi asztalon a háziasszony igazi büszkesége lehet. Előételként és főételként is tálalható, attól függően, hogy körettel vagy anélkül szolgáljuk fel.

Hozzávalók

80 dkg sertés szűzpecsenye
40 dkg sárgabarack befőtt (egy üveg)
2 ek. Vegeta
25 dkg mélyhűtött leveles tészta
10 dkg vaj
1 tojás
frissen őrölt bors
1 dl tejszín
0,5 dl konyak
1 ek. szezámmag
1 tk. Vegeta

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Bonyolult 4 Személyek80 perc

  • 1 A húst megmossuk, szárazra töröljük, az inakat eltávolítjuk, a Vegetával köröskörül beszórjuk, és fél órán át állni hagyjuk.
  • 2 Serpenyőben, 5 deka felforrósított vajon húst minden oldalán hirtelen megpirítjuk, a konyakkal meglocsoljuk, és meggyújtjuk. Ha a láng elaludt, a serpenyőből a húst kiemeljük.
  • 3 A sárgabarack befőttet leszűrjük, és nagyon alaposan lecsepegtetjük. A tésztát belisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kinyújtjuk.
  • 4 A sárgabarack harmadát a tészta egyik felén szétterítjük, a kihűlt húst a közepére tesszük, és a második harmadnyi barackot rárakjuk.
  • 5 A tészta széleit a felvert tojással megkenjük, majd az üresen maradt felét a barackos-húsos felére borítjuk, és a széleit jól összenyomkodjuk. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, a maradék felvert tojással a tetejét megkenjük. és a szezámmaggal meghintjük.
  • 6 185 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • 7 Közben kisebb lábasban a maradék vajon megpároljuk a maradék sárgabarackot, Vegetával és borssal fűszerezzük, és kevergetve kb. 5 percig pároljuk.
  • 8 A tűzről lehúzzuk, botmixerrel pépesítjük, és ismét felforrósítjuk. A tejszínt kevergetve belecsorgatjuk.

Tanácsok

Ha a sárgabarack mártást kissé krémesebben sűrűbben szeretjük, keverjünk el a tejszínben 1 teáskanálnyi étkezési keményítőt, mielőtt a pépesített barackhoz adnánk.

Adag

Ha kissé kihűlt, a leveles tésztába göngyölt szűzpecsenyét felszeleteljük, párolt rizzsel és sárgabarackmártással tálaljuk.

A tésztát villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben a pára felszabaduljon, ill. hogy a tészta ropogós legyen.

Ossza meg a barátaival