Menü Keresés

Ha belekóstol ebbe a paprikásba, nyomban megszereti a magyar konyha fűszeres ízvilágát. A pörkölt és a paprikás külön ételcsoportja konyhaművésztüknek. Jellemző fűszere, ahogyan sok más fogásuknak is -, a pirospaprika, amiből van édeskés és csípős, amit kedvünkre variálhatunk főzés során.

Hozzávalók

1 kg csirkecomb
15 dkg vöröshagyma
20 dkg édes zöldpaprika (tévépaprika)
1 evőkanál pirospaprika (egy része csípős is lehet)
1-2 kisebb paradicsom
3 evőkanál olaj
1-2 szárított cseresznyepaprika
1 evőkanál Vegeta ételízesítő por
2 dl tejföl

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek60 perc

  • 1 A combokat a forgónál kettévágjuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, mindkettő húsát fölaprítjuk.
  • 2 Az olajat egy lábasban megforrósítjuk, a húst körös-körül aranybarnásra pirítjuk rajta, majd kiemeljük.
  • 3 Visszamaradó zsírjába szórjuk a hagymát, és keverve, rázogatva 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk. A fölaprított paprikával további 1-2 percig pirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, majd 3-4 deci vizet öntünk rá. A paradicsomot hozzáadjuk, a csirkedarabokat belefektetjük, a cseresznyepaprikával "tüzesítjük", a Vegetával ízesítjük. Ha forr, kis lángra állítjuk, lefödjük, a húst kb. 50 perc alatt puhára pároljuk. Közben többször megkeverjük, ha kell, elfövő levét pótoljuk.
  • 4 A tejfölt egy kevés forró pörköltszafttal kikeverjük, így adjuk a puha csirkéhez. Éppen csak 1-2 percig forraljuk, ha kell, utánaízesítjük.

Tanácsok

Kevésbé lesz csípős a pörkölt, ha a cseresznyepaprikát úgy tesszük bele, hogy a magjait előtte kikaparjuk. Ehhez a művelethez tanácsos kesztyűt használni.

Adag

Nokedli (galuska) illek köretnek hozzá, de tálalhatjuk főtt tésztával is.

Ossza meg a barátaival