Élvezze a nyarat ezzel a színes, üdítően friss, könnyű salátával, melyben a fokhagymás pácban érlelt és sütött csirke ízét a paprika, kukorica és koktélparadicsom teszi teljessé.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 csomag (20 gramm) Vegeta fokhagymás pác
- 10 dkg laskagomba vagy csiperkegomba
- 4 kisebb, édes, piros húsú paprika
- 1 kisebb fej saláta (lehet készen kapható salátakeverék is)
- 15 dkg dkg konzerv vagy fagyasztott kukorica
- 20 dkg koktélparadicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- só, őrölt fekete bors
A következőt használtuk fel
Vegeta Fokhagymás pác
Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!
Közepesen bonyolult 4 Személyek30 perc
- 1 A csirkemellfilét kissé lapjában 4 szeletre vágjuk. A fokhagymás páccal körös-körül alaposan bedörzsöljük és letakarva hűtőszekrénybe tesszük legkevesebb 30 percre, de inkább egy éjszakára, hogy a fűszerek minél jobban átjárhassák a húst.
- 2 Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a mellszeleteket rárakjuk. Oldalanként 2-3 percig sütjük, közben mellérakjuk egészben a gombát is.
- 3 A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kisujjnyi csíkokra vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot cikkekre vágjuk. Az így előkészített zöldségeket egy tálba rakjuk.
- 4 Az olívaolajat az ecettel, a petrezselyemmel, enyhén sózva, borsozva jól összekeverjük. A salátára öntjük, összeforgatjuk, négy tányéron elosztjuk.
- 5 A még meleg csirkét és gombát vékony szeletekre vágjuk, így szórjuk a salátára és azonnal tálaljuk.
Tanácsok
A sovány csirkemell amellett, hogy fantasztikusan finom, nagyszerű forrása a fehérjének, ami a zöldségek vitaminjaival kiegészítve tökéletesen könnyű, egészséges fogást eredményez.
Ne légy gyáva és oldd meg a kvízt!