Menü Keresés

A csirke könnyen elkészíthető, szinte a végtelenségig variálható nyersanyag, így nem csoda, hogy hetente legalább egyszer szerepel a legtöbb menüben. Ha egy új változatra vágyik, próbálja ki ezt az izgalmas kombinációt, melyben a pirított csirkét fűszeres ketchuppal kínáljuk.

Hozzávalók

1 kg csirkemellfilé
1 evőkanál pikáns Vegeta ételízesítő por
a sütéshez:
olaj
a mártogatóhoz:
2 dl ketchup
fél kiskanál currypor
1 kiskanál pikáns Vegeta ételízesítő por

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 6 Személyek25 perc

  • 1 A mártogatóhoz a ketchupot a curryporral és a pikáns Vegetával összekeverjük. Letakarva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen.
  • 2 A csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, a pikáns Vegetával alaposan összeforgatjuk, bedörzsöljük.
  • 3 Egy nagy serpenyőben 7-8 evőkanál olajat forrósítunk, a húscsíkokat rárakjuk és nagy lángon, kifejezetten erős tűzön 5-6 perc alatt pirosasra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

Tanácsok

A ketchupos mártogató előre elkészíthető, hűtőszekrényben több napig gond nélkül eláll.

Adag

A fűszeres ketchupot egy kisebb, de mély tálkába kanalazzuk, egy nagy tányér közepére tesszük és körberakjuk a pirított csirkecsíkokkal. Adhatunk még hozzá pirítóst vagy grissinit is.

Ossza meg a barátaival