Menü Keresés

A csonthéjas gyümölcsök fontos tápanyagok egész tárházát rejtik magukban. Gazdagok E- és B-vitaminban, ásványi anyagokban, mint a cink, a szelén, a réz és a magnézium. És mindemellett kitűnő rágcsálnivalók kedvenc italunk kíséretében, jó társaságban.

Hozzávalók

1-2 tojásfehérje
2 tk. Vegeta PIKÁNS
10 dkg hámozott mandula
10 dkg natúr földimogyoró
10 dkg dióbél
10 dkg hámozott törökmogyoró

A következőt használtuk fel

Vegeta Original

Vegeta Original

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 8 Személyek35 perc

  • 1 A tojásfehérjét a Vegetával kemény habbá verjük.
  • 2 A mandulát, a földimogyorót, a diót és a mogyorót összekeverjük, majd szűrőkanál segítségével kis adagokban megmártjuk a tojáshabban. Kissé lecsepegtetjük, majd sütőpapírral kibélelt sütőlemezre vagy lapos tepsibe szórjuk
  • 3 Előmelegített sütőben, 160-180 ºC-on kb.10-15 perc alatt világosbarnára sütjük.

Tanácsok

A mandulát, a mogyorót és a diót külön-külön is megsüthetjük.

Adag

Hagyjuk kihűlni, és egy pohár sör vagy üdítőital kíséretében tálaljuk fel.

Ossza meg a barátaival