Menü Keresés

A három fajta gomba aromája, a szárzeller (más néven halványító zeller vagy angol zeller) zamata és a pikáns alaplé teszik egyedivé ezt a gombás rizottót. Gyorsan elkészíthető fenséges étellel ismerkedhetünk meg általa.

Hozzávalók

5 dkg vaj
1 szép szál póréhagyma
10 dkg szárzeller
3 dkg laskagomba
3 dkg csiperkegomba
15 dkg shiitake gomba
20 dkg rizs
Az alapléhez:
1 babérlevél
0,5 dl bor
1 ek. Vegeta PIKÁNS
2-3 szem borókabogyó
A tálaláshoz:
1 ek. felaprított petrezselyem
reszelt parmezán sajt

A következőt használtuk fel

Vegeta Original

Vegeta Original

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek35 perc

  • 1 Az alaplét úgy készítjük el, hogy 4, 5 deci forrásban lévő vízbe a babérlevelet, a bort, a Vegetát és a borókabogyót beletesszük, majd 2-3 percig főzzük.
  • 2 A megtisztított, felkarikázott póréhagymát serpenyőben, forró vajon rövid ideig pirítjuk, a megtisztított, felszeletelt szárzellert rádobjuk.
  • 3 A megmosott, megtisztított, negyedekre vágott laska-, csiperke- és a shiitake gombát belekeverjük.
  • 4 A gombákat a zöldséggel együtt kb. 5 percig kevergetve pároljuk, a megmosott rizst beleszórjuk, az alaplével felöntjük, és kis lángon 15-20 perc alatt puhára pároljuk úgy, hogy folyadékot a maradék alaplével folyamatosan pótoljuk.

Adag

A tálalás előtt a rizottót petrezselyemmel és reszelt parmezán sajttal megszórjuk.

A rizottó készítésnél nagyon fontos az alaplé. A miénk nagyon egyszerűen elkészíthető, sokféleképpen felhasználható. Nemcsak rizottókhoz (húsos, halas, zöldséges) lehet felhasználni, hanem minden olyan ételhez, melynek elkészítése alaplevet igényel.

Ossza meg a barátaival