Menü Keresés

Nyáron előszeretettel fogyasztjuk a tintahalat. Ha salátával tálaljuk fel, előételként és főételként is megállja a helyét. Ahhoz, hogy a saláta még szaftosabb és aromában gazdagabb legyen, próbálj ki ezt a receptet, és fedezze fel a trükköt.

Hozzávalók

60 dkg tintahal
10 dkg rizs
10 dkg rukkola
2 gerezd fokhagyma
20 dkg friss paradicsom
Vegeta
2-3 ek. citromlé
0,5 dl olívaolaj
1 ek. felaprított petrezselyem

A következőt használtuk fel

Vegeta Naturella ételízesítő

Vegeta Naturella ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek50 perc

  • 1 A tintahalat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és lobogva forró, sós vízbe téve megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután karikákra vágjuk.
  • 2 A főtt rizst, a megmosott, papírtörlőn leszárogatott rukkola salátát, a zúzott fokhagymát, paradicsom felkockázott, mag nélküli húsát és a tintahalat mély tálba összekeverjük.
  • 3 Vegetával meghintjük, az olívaolajjal és a citromlével meglocsoljuk, majd a petrezselyemmel megszórjuk.

Tanácsok

Ahhoz, hogy a saláta még ízesebb és gazdagabb legyen, adjunk hozzá 1 decit a tintahal kihűlt főzőlevéből.

Adag

Megkeverjük és előételként, vagy a nyári hónapokban főételként tálaljuk fel.

Ossza meg a barátaival