Menü Keresés

Nem csoda, ha ez a fantáziadús zöldséges étel maga után vonja a “kérek még!” sóhajt, hiszen finom, illatos, egészséges és étvágygerjesztő. Előételként is feltálalhatjuk! A párolt zöldséget ropogós mandulaszeletekkel bruschettákhoz is felhasználhatjuk.

Hozzávalók

3 dkg vaj
20 dkg csiperkegomba
40 dkg cukkíni
20 dkg piros húsú kaliforniai paprika
2 tk. Vegeta
1-2 ek. olívaolaj
2-3 ek. citromlé
3 dkg szeletelt, pirított mandula

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek30 perc

  • 1 A megtisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott csiperkegombát serpenyőben, a forró vajon kissé megsózva, kevergetve addig pirítjuk, amíg az összes leve elpárolog.
  • 2 A megmosott, csíkokra vágott cukkínit és kicsumázott felkockázott paprikát meg a Vegetát hozzáadjuk, és 5-10 percig tovább pároljuk.
  • 3 Az olívaolajat és a citromlevet hozzákeverjük, és a pirított mandulaszeletekkel bőségesen meghintjük.

Tanácsok

Ha nincs hámozott, szeletelt mandulánk, akkor a mandulát tegyük forró vízbe, és lefedve kb. 5 percig hagyjuk állni. Ezután leszűrjük, a barna belső burkából egy mozdulattal a szemeket kipattintjuk, éles késsel felszeleteljük vagy daraboljuk, és zsiradék nélkül, serpenyőben rázogatva 1-2 perc alatt megpirítjuk.

Adag

Meleg előételként vagy köretként tálaljuk fel.

Ossza meg a barátaival