Menü Keresés

A nyári főzés alapszabályai

A nyár a hőségről, a gondtalanságról, az új dolgok kipróbálásáról és a könnyű ételekről szól. Hozunk most néhány ötletet, hogy mire figyelj főzés közben ebben a melegben.

KERÜLD AZ IDŐIGÉNYES ÉTELEK ELKÉSZÍTÉSÉT

Amikor árnyékban is majd' negyven fok van, kinek van kedve a még ennél is melegebb konyhában főzőcskézni? Készíts könnyen elkészíthető ételeket (például egy tál wokot) és szabadulj ki a konyhából! Desszertnek pedig egyél egy kis jégkrémet és élvezd a nyarat!

MINDIG TERVEZZ ELŐRE

Az előkészítési munkákat érdemesebb a nap hűvösebb időpontjaiban elvégezni. Főtt tojást, vagy egy zacskó rizs megfőzését igényli a recepted? Semmi gond, főzd meg őket kora reggel, vagy késő este és sokkal könnyebb lesz a konyhát is kiszellőztetni a főzés után.

GRILLEZ, AMIKOR CSAK TUDSZ

A nyár a grillezésről is szól, így amikor csak teheted, hívd össze a családtagokat, barátokat és csapj egy remek grillpartyt!

GYÜMÖLCSÖS DESSZERTEK A HŐSÉG ELLEN

Ha nyár akkor friss gyümölcsök a kertből, a desszerteknek pedig a hőségben sem lehet ellenállni, így kösd össze a kettőt! A desszertjeidet ízesítsd nyári gyümölcsökkel és élvezd könnyed ízeket a kertben, vagy épp a vízparton.

HASZNÁLJ KISEBB ESZKÖZÖKET, AMELYEK KEVESEBB HŐT TERMELNEK

Ez lehet kenyérpirító, melegszendvics sütő vagy rizsfőző és pároló - a lényeg, hogy minimalizáld a keletkező hő mennyiségét. Például a kenyérpirító sokkal gyorsabb melegszik fel és hűl le, mint egy átlagos sütő, ezáltal elég nagy hőmennyiségtől mentheted meg magad és a konyhádat is.

Ossza meg a barátaival