Menü Keresés

A fokhagyma több mint 200 élettanilag fontos alkotóelemet tartalmaz, amelyek közé különféle illóolajok, a B1-, B2-, B6- és C-vitamin, valamint különböző ásványi anyagok és enzimek tartoznak. A pikáns mártás, amely a dkgyógyító hatású fokhagymából, pirospaprikából és Ajvárból készül, nem okoz majd csalódást a csípős ízek kedvelőinek sem.

Hozzávalók

60 dkg borjúcomb
1 ek. Vegeta
3 dkg liszt
1 tk. őrölt pirospaprika
3-4 ek. olaj
1 ek. Podravka CSEMEGE Ajvár
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek50 perc

  • 1 A húst megmossuk, szárazra töröljük és felszeleteljük. A szeleteket finoman kiveregetjük. A lisztet az őrölt pirospaprikával összekeverjük.
  • 2 Mindegyik hússzelet egyik oldalát a paprikás lisztbe mártjuk. Serpenyőben, a forró olajon – a belisztezett oldalával kezdve – mindkét oldalán 2-3 percig sütjük.
  • 3 A Vegetával megszórjuk, kb. 1 deci vízzel felöntjük, és félig lefedve lassú tűzön 25-30 percig pároljuk. A párolás közben szükség szerint az elpárolgott vizet pótoljuk.
  • 4 Ha a hús puha, az Ajvárt, a felaprított fokhagymát, a bort és 0, 5-1 deci vizet hozzáadunk, majd egyet forralunk rajta.

Tanácsok

Ehhez az ételhez széles és mély serpenyőt vagy lábast használjunk.

Adag

Széles metélttel, forrón tálaljuk.

Ossza meg a barátaival