Menü Keresés

5 fűszernövény a gyorsabb agyműködés eléréséért

Lássuk mely fűszerekkel ízesítsük ételeinket, ha azt akarjuk, hogy agyunk úgy vágjon, mint a borotva!

Ahhoz, hogy az agyunk mindig a legjobb formában legyen, nem csak a megfelelő mennyiségű alvásra, hanem tökéletesen fűszerezett ételekre is szükségünk lesz.

popcode

1. Rozmaring

Az antioxidánsokban gazdag rozmaring elbánik a testünkben található szabad gyökökkel, ezáltal az általuk okozott károsodással is az agyunkban. A benne megtalálható fitokemikália és karnozinsav hatásos védelmet nyújt a különböző idegrendszeri betegségek ellen. Ezen felül javítja a vérkeringést, aminek köszönhetően agyunk is hatékonyabban működik majd.

2. Szerecsendió

A szerecsendió egy úgynevezett miriszticin nevű vegyületet tartalmaz, amely fellendíti az agy működését és javítja a memóriánkat, csökkenti a stresszt és a fáradtságérzetet is.(Fogyasztásával azonban érdemes vigyázni, hiszen túladagolása esetén hányinger és hallucináció is felléphet.)

3. Kakukkfű

Ebben a fűszernövényben lévő illóolajok növelik az omega-3 zsírsavak szintjét az agyban, amely védi az agyunkat az időskori kognitív romlástól és az elmezavartól. A kakukkfű egy flavonoidok nevezetű vegyületcsoportot is tartalmaz, aminek köszönhetően növelni tudja agyunk antioxidáns kapacitását is.

popcode

4. Szegfűszeg

A szegfűszeg a fogfájás csökkentése mellett csökkenti a stresszt, javítja a memóriánkat és fogékonyabbá teszi agyunkat az új információk befogadására.

5. Zsálya

Antioxidáns tartalmának köszönhetően támogatja agyunk munkáját és ezzel együtt csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét. Ezeken felül javítja a memóriát, és segít a tanulási folyamatokban is.

Ossza meg a barátaival