Menü Keresés

A stressz 5 kitűnő ellenszere

Egy átlagos embert naponta több tízezer impulzus ér, így nem meglepő, ha vannak nehezebb napok, amikor kicsit feszültebbek, idegesebbek vagyunk.

Hozunk most 5 kitűnő ételt, amelyeknek kifejezetten jó a stresszoldó hatásuk!

1. Zöldségek

A zöldségek, mint például a spenót folsavban gazdag, amely kitűnő stresszoldó hatású. A folsavnak köszönhetően testünk dopamint, azaz boldogsághormont termel, amelynek hála a kedvünk egy szempillantás alatt sokkal jobb lesz.

2. Áfonya

Az áfonya rengeteg antioxidánst tartalmaz, amelynek köszönhetően sokan a világ legegészségesebb gyümölcseként tartják számon. Kalóriában szegény, és rengeteg C illetve K vitamint tartalmaz. Kitűnően passzol joghurtokhoz, zabpehelyhez, vagy akár salátákhoz is.

3. Avokádó

Az avokádó nem csak folsavban gazdag, de több, mint 20 vitamin forrása, többek között E, K és B-vitaminban is bővelkedik. E mellett serkenti a boldogsághormonok termelését, amely segít szebb képben látni a világot, még egy nehéz nap után is.

4. Fokhagyma

A fokhagyma kitűnő stresszoldó, e mellett megelőzi a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Antioxidánsban gazdag, és kitűnően ízesíthető kedvenc fogásunk elkészítés közben.

5. Pulykából készült ételek

A Hálaadás főfogásából készült ételekben aminosav található, amely nyugtató és altató hatású. Turbózd fel egy kis avokádóval és máris olyan étel került az asztalodra, amely kétszeres stresszoldó hatású.

Ossza meg a barátaival