Menü Keresés

5 grillezés technikai baki, amit könnyedén elkerülhetsz

Következzen most öt olyan baki, amiket kis odafigyeléssel játszva el lehet kerülni!

Bár mindenki azt gondolja, hogy ő a grillezés nagymestere, bizony előfordulnak olyan hibák, amelyek utólag visszagondolva könnyedén elkerülhetőek lettek volna. Következzen most öt olyan baki, amiket kis odafigyeléssel játszva el lehet kerülni!

popcode

Korai tüzeskedés

Ha túl korán gyújtjuk meg a tüzet, akkor már a grillezés legelején el lehet szúrni az egészet. A lényeg, hogy minden legyen elkészítve - a hús bepácolva, a grillezéshez szükséges eszközök pedig legyenek az asztalon. A felizzási idő nagyjából húsz percet vesz igénybe, ami bizony roppant kevés, ha mindent ennyi idő alatt szeretnénk megcsinálni.

Olaj öntése a tűzre

A rácsok beolajozását semmiképp se a tűz, vagy parázs fölött végezzük, hiszen az le fog csöpögni és magas hőfokon rá fog égni a rácsra, amin így nem a legideálisabb sütögetni. Sokkal praktikusabb lépés, ha az olajat a grillezni kívánt zöldségekre, vagy  húsokra kenjük.

Kimarad a grillrács megtisztítása

Az alapos rácstisztítás bizony az ételek ízének rovására megy majd. Arról nem is beszélve, hogy ez egészségügyileg is igen kockázatos dolog.

Túlságosan nem bonyolult művelet, így az ízlelőbimbóink és a saját egészségünk érdekében megéri tisztán tartani a rácsunkat.

popcode

Felesleges szurkálás

Az éppen sülés alatt álló húst TILOS villával szurkálni, hiszen így kifolyhat belőle az értékes szaft, így húsunk száraz lehet. Próbáljuk meg inkább nyomkodással kideríteni, a sülés mértékét - ha teljesen puha akkor nyers, ha egyenletes a hús felülete, akkor közepesen sült át, míg ha teljesen kemény, akkor jól átsült húsokkal van dolgunk.

Nem koncentrálsz megfelelően

Furcsán hangozhat, de ettől még könnyű elkövetni. Aki elvállalja a grillparty séfje címet, annak bizony maximálisan oda kell figyelnie mindenre. Nem lehet egy mókás történetet elmesélni a haverok közreműködésével, hiszen könnyedén odaéghet a vacsora.

Ossza meg a barátaival