Menü Keresés

5 lépés az igazán egészséges étkezéshez

5 egyszerű, de nagyszerű lépés

Mindenki azt gondolja, hogy az egészséges étkezés valamiféle misztikum, ami elérhetetlen, így kevesen  is foglalkoznak vele. Ma már azonban egyre felkapottabb ez a téma, éppen e miatt hoztunk most 5 egyszerű, de nagyszerű lépést, amivel szempillantás alatt egészségesen ehet - akár az egész család!

popcode

1. Használj kisebb tányérokat

Nagyobb tányér = nagyobb adag, ami egyértelműen ahhoz vezet, hogy többet is eszel, mint amennyi valójában jól esik. Lehet, hogy butaságnak tűnik első látásra, azonban egy amerikai kutatás nemrég bebizonyította, hogy ennek a trükknek köszönhetően, évente egy ember akár 22%-al kevesebb ételt fogyaszthat el, mint tenné azt nagy tányérral. Megéri tehát lecserélni a régi tányérokat!

2. Igyál több vizet

Sokunknak a délelőtti folyadékbevitele egy csésze kávéból, esetleg egy pohár szódából áll. Ezek helyett sokkal hatékonyabb, ha megtöltesz egy flakont vízzel, és azt egy könnyedén elérhető helyre teszed. Biztos lehetsz benne, hogy rövid időn belül a kezed ügyébe fog kerülni, és pillanatok alatt el is fogod fogyasztani. Ennek köszönhetően pedig nem leszel annyira éhes, és egyenletesebb lesz a folyadékbeviteled is.

popcode

3. Helyezz el gyümölcsöket feltűnő helyeken

Példának okáért hasznos lehet egy gyümölcskosár a bejárati ajtó mellett, vagy egy olyan helyen, amit elindulás előtt biztosan érinteni fogsz. Így, ha késében vagy, akkor sokkal könnyedebben kapsz fel olyan ennivalót, ami először a kezed ügyébe kerül. Így éhes sem maradsz, és még egészségeset is ettél.

4. Először a tányér egyik részét használd ki

Felszolgálásnál a legpraktikusabb, ha már az első pontban leírt kisebb tányérodat felosztod két egyenlő részre. Az egyik felét töltsd meg zöldséggel, gyümölccsel, vagy valamilyen körettel, majd csak ezután szedd tele a tányérodat.

Akaratod ellenére is kevesebbet fogsz magadnak szedni, még akkor is, ha ez most elsőre nem is tűnik egyértelműnek.

5. Éhesen soha se vásárolj

Egy regény hosszúságával felérő bevásároló listát fogsz írni, amennyiben éhesen fogsz neki beszerezni a hozzávalókat. Ha pedig nem írsz listát, egészen biztos, hogy olyan dolgokat is megfogsz venni, amelyekre valójában nincs is szükséged. Így a legpraktikusabb megoldás, ha mindennap már a következő főzésre vásárolsz be. Ez nem csak pénztárcabarát, hanem egészségtudatos gondolkodásmód is egyben.

Ossza meg a barátaival