Menü Keresés

Nagyszerű tésztás fogásainak és pizzáinak köszönhetően az olasz konyha méltán világhírű, magán hordozva a mediterrán stílusjegyeit, bőkezűen használva a paradicsomot, olívabogyót, olívaolajat, sajtot, halat és fehérbort.

Hozzávalók

2-3 dkg konzerv ajókafilé
1 dl tej
0,8 dl extraszűz olívaolaj
12 dkg vöröshagyma
1 zsenge padlizsán (22-25 dkg)
1 zöld húsú kaliforniai paprika (15 dkg)
1 evőkanál Vegeta
2 gerezd fokhagyma
35 dkg spagetti
2 doboz, egyenként 390 grammos hámozott, kockázott konzervparadicsom
1 evőkanál durvára vágott bazsalikomlevél
néhány szem magozott fekete olajbogyó
durva szemű tengeri só
a díszítéshez
bazsalikomlevél
néhány csepp olívaolaj

A következőt használtuk fel

Vegeta Original

Vegeta Original

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 6 Személyek40 perc

  • 1 Az ajókafilét egy kisebb pohárba rakjuk és ráöntjük a tejet úgy, hogy az teljesen ellepje. 10 percre félretesszük, ezalatt a tej elveszi az ajóka túlzott sósságát. Ezután kiemeljük, lecsöpögtetjük és apróra vágjuk.
  • 2 A megtisztított hagymát apróra, a padlizsánt és a kicsumázott paprikát 1,5 centis kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat közepesen megforrósítjuk, a zöldségeket rádobjuk. Nagy lángon, rázogatva 3-4 percig pirítjuk. A Vegetával ízesítjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, kis lángon pároljuk még 5 percig.
  • 3 Közben a spagettit enyhén sózott, bő, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük. A zöldségekhez öntjük. Az ajókát, a konzervparadicsomot, a bazsalikomot, az olajbogyót hozzáadjuk, durva szemű sóval ízesítjük. Keverve, rázogatva kb. 5 percig főzzük, hogy az ízes zöldséges ragu mindenhol bevonhassa a tésztát.

Adag

Adagonként bazsalikomlevéllel díszítjük és pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk.

Amikor a puha tésztát átemeljük a zöldségekhez, nem kell tökéletesen lecsöpögtetni a főzőlétől, hisz abban ott a tészta keményítőtartalmának egy kis része, amitől az étel leve szaftosabb, kicsit sűrűbb lesz.

Ossza meg a barátaival