Menü Valamennyi termék Profile Keresés
…

• Fűszerkeverékek •

Vegeta Fokhagymás pác

Serkentsd a kreatív és kulináris érzékeidet

Vegeta Fokhagymás pác

• Fűszerkeverékek •

Hol az ösztönzés, mikor a legnagyobb szükséged van rá? Egy kék zacskóban, a kivételes, Vegeta fokhagymás száraz pác formájában. Szárított zöldségek és fűszerek rendkívüli keveréke a fokhagyma átütő aromájával. Kell ennél többet mondanunk? A pác ingerelni fogja minden érzékedet!

Ez a pác remek kiegészítője lesz a húsoknak és halaknak. A fokhagyma illata különleges aromát kölcsönöz majd minden grillezett ételnek, de azok, akik felfedező kedvvel bírnak, sok más felhasználását is kitalálják majd ennek a pácnak.

  • A fokhagyma ízével és illatával eltöltött húsok és halak
  • Egyszerű használat

Összetevők

étkezési só, szárított fokhagyma 17,5%, ízfokozó (nátrium-glutamát), koriander, szárított hagyma, cukor, szárított zeller, édes paprika, szárított sárgarépa, bors, szárított petrezselyemlevél, chili. Búzalisztet, tejet és tojást is tartalmazhat.

Tápértékek

100 g termék átlagosan tartalmaz

Energia

688 kJ/163 kcal

Zsír

amelyből telített zsírsavak

1,0 g

<0,1 g

Szénhidrát

Amelyből cukrok

25 g

23 g

Fehérje

9,3 g

52,0 g

Használati javaslat

Debreceni malaclapocka, fokhagymásan

5 fő részére

Hozzávalók: 1,2 kg hosszúkás darab malaclapocka (lehet comb, dagadó vagy épp húsos hasaalja is), 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál Vegeta fokhagymás száraz pác fűszerkeverék, 3 zsemle, 2 tojás, 1-1 kiskanál szárított majoránna és fölaprított petrezselyem, 2 szál debreceni.

A fólia megkenéséhez: 2-3 evőkanál olaj.

Elkészítése: A húst középről jobbra is, balra is lapjában bevágjuk, majd kihajtjuk, hogy tölteni lehessen. Húsos részét kívül-belül az olajba kevert fokhagymás száraz páccal bedörzsöljük, 30 percre félretesszük, hogy a pác a húst átjárhassa. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a tojásokkal, a majoránnával és a petrezselyemmel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egyenletesen a húsra kenjük, hosszában a debreceniket belefektetjük. A lapockát eredeti formájára visszahajtjuk, vékony spárgával átkötözzük. Enyhén megolajozott alufóliába csomagoljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal 1 óra 20 percig sütjük, majd kibontva 35 perc alatt pirosra sütjük.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: 24 hónap
Nettó tömeg: 20 g

Hangulat étel

Összeállítottunk egy kedves kvízt, hogy megtalálhasd a hangulatodhoz illő legjobb receptet. A kérdések megválaszolása után élvezd az ételek széles választékát most és a jövőben, ha éhséget érzel.

Ossza meg a barátaival