Menü Keresés

A fűszerekkel csak megijesztem az ételeket, hogy kellőképp megadja a pikantériáját

interjú Oszlánczi Rékával

Palacsinta. Egy olyan klasszikus desszert, amit mindannyian ismerünk, de csak kevesen tudjuk, hogy mennyire kiváló lehet főételeink köreteként is. Ezt a gondolatot próbálja nap, mint nap ismertebbé tenni Oszlánczi Réka a CreepyPalacsintaHáz tulajdonosa, aki saját maga is imádja a palacsintát.

A hazai gasztronómiával foglalkozó cégek versenyében minden egyes nappal többet tesz le az asztalra, mert szerinte ez fog számottevő változást eszközölni a hazai gasztronómiában.

popcode

1. Minek a hatására kezdtél el főzni?

Gyermekkorom óta imádom az alkotás életérzését. A főzés is egy ilyen, értékteremtő tevékenység, aminek minden egyes perce boldogsággal tölt el. Nincs is annál szebb dolog, amikor valaki a mosolyával nyugtázza az étel tetszését, amit hosszú órákon keresztül készítettem neki.

2. Miért szeretsz főzni?

A főzés egy olyan kreatív tevékenység, amelynek csupán a fantáziánk szabhat határt. Imádok kísérletezni, új dolgokat kreálni, ám a tradicionális ízek újragondolása is nagy örömmel tud eltölteni.

3. Melyik az az étel, amit a specialitásodnak tartasz. Miért?

Palacsinta! Amikor tíz évvel ezelőtt megalapítottam a CreeppyPalacsintaHáz éttermemet Miskolcon az volt a célom, hogy egy újító irányt tudjak becsempészni a magyar gasztronómiába.

Mivel tíz emberből minimum kilenc imádja a palacsintát (köztük én is), nem is volt kérdéses, hogy milyen étellel szeretnék foglalkozni a saját éttermemben.

Sokan csak desszertként tekintenek a palacsintára, pedig köret is lehet belőle, ami például egy vörösboros marhapörkölt mellé tökéletesen passzol.

Továbbá nagyon büszke vagyok a mustáros csirkemellre is, amit baconnel és karavánsajttal betöltve tekerek palacsintába, panírba forgatom, majd forró olajban ropogósra sütöm. Ez a Rakaván fantázia nevet kapta, amely ma is nagy sikernek örvend.

4. Melyik konyha ízvilágáért rajongsz a legjobban? Miért?

Egyértelműen a magyar! Nincs is jobb a magyar konyha ízeinél: kellőképp finom és nagyon kreatív. Bárhol is járok a világban – egy isteni rakott krumplit bármely országban szívesen fogyasztanék.

5. Hogyan, és mivel szoktad fűszerezni az ételeidet?

Friss fűszernövényekkel, tengeri sóval, bár nem szeretem a túlzott fűszerezést, csupán csak ijesztem a fűszerekkel az ételeket, hogy kellőképp megadja pikantériáját. A Creppy szerencsére megalkotta saját fűszercsaládját, CreppyBasics néven, mely saját palacsintás ízeinkhez lettek megalkotva, és megfelelő arányokban tartalmazzák a fűszerek harmonikus  kombinációit.

popcode

6. Mi a véleményed a hazai gasztronómiáról?

Magyarországon az utóbbi néhány évben hatalmas változáson esett át a magyar gasztronómia. Rengeteg innovatív étel került terítékre, amelyek a vendégek ízlését is igényesebbé tették. Ezzel egy egészséges versenybe szorították a magyar vendéglátással foglalkozó cégeket, amely versenyben egyre többet szeretnék elérni az éttermemben található meghökkentő palacsintákkal.

Ossza meg a barátaival