Menü Keresés

Kalandvágyó

Pikáns fondü

A megszokott paradicsommártás is teljesen más ízű lehet, ha fondüként tálaljuk. Sült húsfalatokat mártogathatunk bele. Kitűnő ötlet baráti társaság megvendégeléséhez.

Hozzávalók

80 dkg sertéscomb
olaj
A mártáshoz:
3 ek. olívaolaj
1 fej hagyma
80 dkg hámozott paradicsom-kozerv
2-3 tk. cukor
2 tk. Vegeta PIKÁNS
1,5 dl 100%-os paradicsmlé

A következőt használtuk fel

Vegeta Original

Vegeta Original

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek50 perc

  • 1 A mártáshoz serpenyőben az olívaolajon a megtisztított, finomra aprított hagymát megpirítjuk. A paradicsomlevet, a cukrot, a Vegeta Pikáns fűszerkeveréket hozzáadjuk, és 15 percig pároljuk.
  • 2 A hámozott paradicsomot leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük, és a serpenyőbe öntjük. Ízlés szerint sózzuk vagy hozzáadunk még egy kevés Vegetát, majd felforraljuk.
  • 3 A megmosott sertésfilét 2×2 centis kockákra vágjuk, kissé megsózzuk, és bő olajban kisütjük.

Tanácsok

Ha pikánsabb mártást szeretnék, tegyünk a paradicsommártásba csípős paprikát is.

Adag

A sertéskockákat a forró pikáns fondü mellé tálaljuk.

Ossza meg a barátaival