Menü Keresés

Ha a gesztenyét cukrozatlan állapotban lefagyasztjuk, akkor ezt a levest nem csak ősszel élvezhetjük, hanem egész évben.

Hozzávalók

15 dkg megtisztított szelídgesztenye
5 dkg szárított vargánya
15 dkg burgonya
1 ek. Vegeta
1 csokor petrezselyem
1 csokor zellerlevél
1 babérlevél
5 dkg húsos szalonna (vagy bacon)
1 dl tejföl
2 tojássárgája

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 6 Személyek45 perc

  • 1 A gesztenyét és a burgonyát meghámozzuk, majd az utóbbit kockákra vágjuk. Mindkettőt lábasba töltjük, a megmosott petrezselymet és zellert csokorba kötve belefektetjük, a babérlevelet is beledobjuk, majd 1, 1 liter vízzel felöntjük. Amikor felforrt, a Vegetával ízesítjük, és további 15 percig főzzük.
  • 2 A szárított vargányát 15 percre egy kevés vízbe áztatjuk, a húsos szalonnát apróra felkockázzuk. Serpenyőben a szalonnát megpirítjuk, leszűrt vargányát hozzáadjuk, és kevergetve néhány perc alatt összepároljuk.
  • 3 A levesből a petrezselymet, a zellert és a babérlevelet kiemeljük.
  • 4 A levest újra forrásig melegítjük, pirított szalonnás vargányát beleöntjük. A tojássárgáját a tejföllel simára dolgozzuk, és a tűzről már lehúzott levesbe folyamatos keverés mellett belekeverjük.

Tanácsok

Ha főzést lerövidíthetjük, ha cukor nélküli konzerv vagy mélyhűtött főtt gesztenyét használunk. Ezt leszűrjük, és akkor adjuk a burgonyához, amikor már majdnem puha.

Adag

A gesztenyés-gombás krémlevest szárazon megpirított kenyérkockákkal gazdagítva kínáljuk.

Ossza meg a barátaival