Menü Keresés

Ha a csirkét a ropogóssága és a utánozhatatlan íze miatt gyakran választják a kedvenc kínai éttermükben, akkor eljött az ideje, hogy otthon is megpróbálkozzanak vele.

Hozzávalók

80 dkg csirkeszárny (szárnyvégek nélkül)
10 dkg étkezési keményítő
2 dl olaj
A pácléhez:
1 dl szójaszósz
0,5 dl konyak
2 ek. Vegeta

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Egyszerű 4 Személyek35 perc

  • 1 A páclé hozzávalóit összekeverjük, majd a jól megmosott, mély tálba rakott csirkeszárnyakat leöntjük vele. Jól összeforgatjuk, hogy a pác a húst mindenhol jól átjárja, és legalább 2 órán át érleljük.
  • 2 A szárnyakat a pácból kiemeljük, a keményítőben meghempergetjük, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Tanácsok

Azonnal tálaljuk, mert csak frissen igazán finom.

Adag

A ropogós csirkeszárnyakat főtt rizzsel és zöldsalátával tálaljuk fel.

Ossza meg a barátaival